Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Renault predstavuje svoj obnovený rad karavanov rozšírený o nový Trafic SpaceNomad pre európu

  • Úplne Nový Trafic SpaceNomad, predstavený na CARAVAN SALON v Düsseldorfe, rozšíri ponuku značky Renault na začiatku roka 2022. Po Švajčiarsku sa predstaví na ďalších 5 európskych trhoch.
  • Úplne Nový  Trafic SpaceNomad je dostupný v dvoch dĺžkach, so štyrmi alebo piatimi sedadlami. Má vysúvateľnú strechu, ktorá vytvorí priestor pre dve veľké postele, taktiež sprchu a kuchynku, takže sa ľudia na svojich cestách nemusia strachovať o iné ubytovanie než je ich vlastné vozidlo.
  • Renault plánuje zdieľať svoju hippie-chic víziu karavanu Hippie Caviar Hotel spolu s ikonickým Estafette karavanom.
  • Úplne Nový  SpaceClass Escapade a Master Campervan skompletizujú ponuku Renault na Autosalóne v Düsseldorfe.

ÚPLNE NOVÝ TRAFIC SPACENOMAD: VŽDY PRIPRAVENÝ NA CESTY

Obytný príves je stále obľúbenejší, najmä po období lockdownov. Flexibilita tohto spôsobu cestovania uľahčuje výlety aj s hygienickými obmedzeniami a ponúka úplnú voľnosť. V roku 2020, po úspešnom testovaní na švajčiarskom trhu, sa Renault rozhodol rozšíriť marketing SpaceNomad v Európe do Nemecka, Rakúska, Belgicka, Dánska a Francúzska. Vozidlo sa inšpirovalo Novým Renault Trafic. Do podoby karavanu ho transformoval francúzsky výrobca Pilote. Vyrába sa v závode Renault v Sandouville a k dispozícii bude v sieti začiatkom roku 2022.

Vozidlo ponúkne široký výber motorov, od 110 až po 170 koní, s manuálnymi a automatickými prevodovkami (pre motory s výkonom 150 a 170 koní). Nový Trafic SpaceNomad sa prispôsobuje rôznym potrebám svojich zákazníkov pri hľadaní slobody bez obmedzení ubytovania i parkovania.

ZARIADENIA VYROBENÉ NA MIERU PRE ŠIROKÉ MOŽNOSTI POUŽITIA

Plne vybavená kuchyňa vhodná na prípravu jedla, v zime aj v lete , ktorá sa vysporiada s akýmikoľvek nepredvídateľnými situáciami:

  • Veľká dvojplatnička, kombinovaná s drezom s integrovaným kohútikom.
  • 49 l chladnička.
  • Samostatný stolík pre vonkajšie aj vnútorné použitie (môže byť uskladnený v kufri).
  • Dve postele, vhodné pre 4 osoby:
  • Posteľ vo vysúvacej streche (120 x 200 cm),
  • Zadná lavica, ktorá sa zmení na posteľ (124 x 188 cm).
  • Vonkajšia sprcha, aby sa kedykoľvek mohol zákazník osviežiť.

PRAKTICKÝ INTERIÉR PRE VÄČŠÍ KOMFORT NA PALUBE

Úplne Nový Trafic SpaceNomad ponúka až päť miest na sedenie. Vpredu sú dve samostatné sedadlá, ktoré sa dajú otočiť dovnútra a vytvoriť tak priestranný a príjemný obývací priestor. V zadnej časti je dodávka k dispozícii v dvoch konfiguráciách: pevná dvojmiestna lavica alebo posuvná trojmiestna lavica. Vo dne i v noci chráni cestovateľov pred nepriazňou počasia markíza (220 cm x 235 cm) a 100 % LED osvetlenie (12 svetelných jednotiek). Nakoniec, bez ohľadu na poveternostné podmienky, je kabína izolovaná, osvetlená, vyhrievaná (2 000 W) a vybavená žalúziami.

DIZAJN, PRIESTOR A BEZPEČNOSŤ: NOVÁ DNA RENAULT TRAFIC

Úplne Nový Trafic SpaceNomad odhaľuje nový, výraznejší vonkajší dizajn: horizontálna kapota a zvislá mriežka pre vyšší výkon, full LED svetlomety a aktualizovaný podpis v tvare písmena C. Vnútri úplne nová, prepracovaná palubná doska ponúka až 34 litrov úložného priestoru v prednej časti vozidla a až 300 l vzadu. Dizajn bol vylepšený chrómovými detailmi a metalickými farbami (vrátane novej červenej Carmine). Aby bolo pohodlie na palube o niečo väčšie, dodávka ponúka nové funkcie pri jazde, ako napríklad aktívne núdzové brzdenie, upozornenie na opustenie jazdného pruhu, systém monitorovania vodiča a upozornenie na mŕtvy uhol.

TECHNOLÓGIE, KTORÉ KOMBINUJÚ NOMÁDSKY ŽIVOT A KONEKTIVITU

Úplne Nový Trafic SpaceNomad ponúka technológie, ako je 8-palcový dotykový displej a indukčná nabíjačka. Vozidlo je vybavené najnovším multimediálnym systémom Renault EASY LINK s integrovanou navigáciou a kompatibilitou s Apple CarPlay a Android Auto pre smartfóny.

Značky: