Podľa niekoho dokáže veľa, podľa iného nič.

Môže to byť stolička, podstavec, okrasa alebo plávajúca bója. A pritom všetkom môže svietiť, blikať a meniť farby. Spraví presne to, čo si v aplikácii nastavíte.

Tento gadget musíte chcieť, inak si ho asi nekúpite. Vo vnútri odolnej smart kocky, ktorá znesie váhu až 120 kilogramov, sa nachádza batéria s výdržou približne 7 hodín a sústava RGB LED diód. Tie dosahujú dobrú svietivosť a možnosť nastavenia akejkoľvek farby s prispôsobením jasu.

Výhodou je krytie IP67, čo umožňuje použiť kocku v exteriéri alebo ako plávajúcu bóju v bazéne. V spodnej časti má krytý konektor pre nabíjačku a kombinované tlačidlo zapínania/párovania. Nabíja sa z elektrickej siete pribalenou nabíjačkou – približne 5 hodín.

Kocka komunikuje prostredníctvom Bluetooth (max. do 30 metrov) s aplikáciou v smartfóne alebo pebble ovládačom, o ktorých píšeme viac v inej časti tohto vydania. Kocka dokáže meniť farby podľa hudby, môže byť ovládaná súčasne s inými Awox zariadeniami alebo môžete nastaviť presný čas jej zapnutia a vypnutia. Skvelý doplnok, nielen na terasu. Rozmery zariadenia sú 400 x 400 mm s hmotnosťou 1,9 kilogramu.

Cena: 130 EUR
Zapožičal: Bronso

Tento článok vyšiel aj v tlačenom januárovo-februárovom vydaní TOUCHIT č. 1-2/2017, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE