Legenda sa vracia po dlhom čase čakania.

Po dlhých rokoch vývoja a až troch rokoch predbežného prístupu je od 3. augusta 2023 konečne dostupná hra Baldur’s Gate III. Zatiaľ však len pre Windows (na Steame aj GOG), verzia pre PlayStation 5 má nasledovať 6. septembra a vydanie pre X Box Series X/S a MacOS ešte nemá určený dátum.

Baldur’s Gate je typická RPG hra, v ktorej musíte zhromaždiť a postupne zlepšovať partiu hrdinov, postupovať hlavným príbehom a prípade aj prípadne riešiť aj vedľajšie misie. Bojovať sa bude dať mágiou aj klasicky zbraňami a vývojári sľubujú mimoriadnu variabilitu pri pri likvidovaní nepriateľov.

Napríklad boj proti trojici zlobrov môžete zvládnuť tak, že rozbijete vratké stĺpy, ktoré držia budovu, v ktorej sa zdržiavajú, premeníte sa na plyn, aby ste prenikli cez drobné trhliny, alebo pomocou mágie presvedčíte zvieratá, aby sa obrátili proti svojim pánom.

Čo sa príbehu týka, hra je zasadená do sveta Forgotten Realms, viac ako 120 rokov po udalostiach hry Baldur’s Gate II: Shadows of Amn a niekoľko mesiacov po udalostiach hry Baldur’s Gate: Avernus. Svet napadli mimozemskí votrelci, tzv. mind flyers, ktorí ľudí infikujú parazitmi, meniacimi ich na členov ich druhu. Opäť ide o kombináciu hry v reálnom čase a ťahového hrania, ktoré je určené predovšetkým na bojové scény.

Baldur’s Gate je objemom dát jedna z tých najväčších hier, vydavatelia odporúčajú 150 GB priestoru na disku, hoci oficiálne má zabrať „len“ 122 GB. Na tomto objeme sa podieľa aj obrovské množstvo filmových scén, ktoré dohromady trvajú údajne 174 hodín. No a čerešničkou na torte je vraj až 17 000 možných rôznych koncov hry.

Zdroj: vlastné, Pcgamer.com

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.