PIE je skratka pre Personal Identification Emoji.

Banka 365.bank funguje od mája tohto roka v prevádzke uzavretého beta testovania. Jej služby sú teda aktuálne dostupné iba obmedzenému množstvu používateľov. Čoskoro by sa to však malo zmeniť a aj preto banka upozorňuje na novinky, ktoré postupne pridáva, ako je inteligentné sporenie či odmeňovací program, vďaka ktorému môžete získať peniaze späť pri nakupovaní vo vybraných partnerských obchodoch.

Do aplikácie 365.banka najnovšie pribudla aj žiadaná podpora odomykania odtlačkom prstov či pomocou Face ID. A banka predstavila aj atypickú novinku, tzv. PIE kód. Ako už názov napovedá, ide o alternatívu k PIN kódu, pričom si namiesto kombinácie čísel vytvoríte kombináciu smajlíkov.

V rámci PIE kódu môžete pri tvorbe 4-člennej kombinácie využiť až 34 smajlíkov. Dokopy teda existuje 1,3 milióna rôznych kombinácií. A hoci bude možno niekto považovať túto novinku za zbytočnosť, dobre pasuje do konceptu 365.bank, ktorá sa považuje za prvú skutočne mobilnú banku na Slovensku a cieli najmä na mladých.

Aplikácia 365.bank a funkcia PIE kód

Zdroj: 365.bank

Prečítajte si aj:

Google Pay na Slovensku: Službu využíva 10 tisíc používateľov, čoskoro ju nasadí aj VÚB banka

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit