Bude to 300 bánk, ktoré nebudú Bitcoin kriminalizovať.

V konečnom dôsledku by to viedlo k obmedzovanie nielen bežných ľudí ako koncových klientov búrz alebo aj burzy samotné. Nakoniec by sa tak mohol „legalizovať“ Bitcoin, keďže aktuálne je svete situácia, kedy môžu banky uzatvoriť ich klientom účty, pretože si posielajú peniaze na zmenáreň alebo priamo na kryptomenovú burzu. Situácia platia aj pre opačné prípady a banky nemusia otvoriť obchodný účet, ak si chcete založiť zmenáreň kryptomien. Téme sa s odvolaním na denník American Banker odvolal web Daily Hodl.

Vypočujte si podcast o kryptomenách:

Toto by mohlo nastať už v lete 2022 a je to jedno z najlepších rozhodnutí. Faktom ale je, že banky vetria zisk a toto je šanca, ako ho čím skôr podchytiť. Nemá zmysel bojovať s niečím ako kryptomeny. Hoci je to vo svojej podstate na stupnici divoký západ až ruleta, je to tu a je to budúcnosť.

Je tu veľa podvodov, je treba ešte vykryštalizovať jednotlivé projekty a samé niektoré zaniknú, avšak kryptomeny sú budúcnosť. V akej podobe? To zatiaľ nikto presne nevie a ukáže to čas. V čase, keď sa k tomuto trhu pridávajú kartové spoločnosti, je logickým krokom (aspoň pre banky v USA), aby chytili tento trend, kým nie je neskoro.

CEO Harold Reynolds, BankSouth hovorí, že zaznamenali značnú aktivitu v oblasti transakcií s kryptomenami z účtov ich zákazníkov a preto to prirodzene priťahuje ich pozornosť. Banky chystajú vlastné aplikácie s podporou kryptomien, alebo ich budú integrovať do svojich pôvodných aplikácií. Hoci sa táto správa týka trhu Spojených štátov, bude vo veľkom ovplyvňovať svet.

Nie priamo cez pobočky našich bánk ale cez „matky“ zo zahraničia. Svitalo by na lepšie časy a to tie, keď Bitcoin už nebude nadávka, nebude ani vyslovená hlúposť alebo naopak niečo, čo spasí transakcie na našej planéte. Zatiaľ jeho prílišná volatilita pôsobí neisto na väčšinu ľudí, ktorí sa o BTC a iné kryptomeny zaujímavú. Odporcovia radi tento argument využívajú. Aktuálne ale nikto nemá vešteckú guľu a je potrebné počkať, ako sa celá situácia vyvinie.

Zdroj: Daily Hodl

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.