Testovacie verzie boli doteraz k dispozícii iba pre mobilné zariadenia.

WhatsApp umožňuje používateľom, ktorí si chcú vyskúšať novinky v službe čo najskôr, využívať tzv. beta verzie. Tie boli doteraz dostupné iba pre zariadenia so systémom Android a iOS. Najnovšie si však môžete stiahnuť beta verziu WhatsAppu aj počítačov so systémom Windows a macOS.

Je to prvýkrát, čo WhatsApp sprístupnil testovacie verzie pre iné zariadenia, ako sú smartfóny. Môžeme špekulovať, že dôvodom rozšírenia beta programu o nové platformy, je príprava na spustenie kľúčovej funkcie – WhatsApp budete môcť už čoskoro používať na viacerých zariadeniach súčasne a to bez nutnosti mať pri sebe smartfón s aktívnou aplikáciou WhatsApp a pripojením do internetu.

Prvá beta verzia komunikačnej služby pre počítače je k dispozícii vo verzii 2.2133.1 a jej hlavnou novinkou je zlepšenie posielania hlasových správ. Tie si môžete pred odoslaním vypočuť. WhatsApp bude postupne rozširovať beta verziu o nové funkcie.

Testovaciu verziu WhatsAppu pre počítače si môžete stiahnuť z oficiálneho webu pomocou týchto odkazov:

Zdroj: wabetainfo

Prečítajte si aj:

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit