Logitech K380 je druhá generácia našej obľúbenej Bluetooth klávesnice. Má kompaktné rozmery, je mobilná, avšak nie na úkor pohodlia pri písaní. Výrobca v tomto prípade zvolil dizajn okrúhlych kláves, avšak s klávesnicou sa nám pracovalo pohodlne. Výhodou zariadenia je, že ho môžete spárovať s tromi rôznymi zdrojmi Bluetooth signálu. K jednej klávesnici si tak pripojíte napr. smartfón, tablet a počítač. Medzi zdrojmi sa prepínate klávesmi F1 až F3. Ostatným F klávesom sú priradené multimediálne funkcie, štandardnú funkciu ponúknu v kombinácii s tlačidlom Fn.

logitech_K380_vyd2016_2_nowat

Zariadenie využíva rozhranie Bluetooth 3.0, napájajú ho dve AAA batérie. Výrobca udáva výdrž 2 roky. Toto je zmena oproti predchádzajúcej generácii, tá mala zabudovanú nabíjateľnú Li-ion batériu. Novinkou je aj nižšia cena, K380 sa predáva cca za polovičnú cenu ako predchodca. Pre úplnosť dodajme, že klávesnica si rozumie so systémami Windows 7+, Mac OS 10.10+, Chrome OS, Android 3.2+, iOS5+ a Apple TV.

Výbornou „dvojičkou“ ku klávesnici je myš Logitech M535. Logitech vyrába klávesnicu aj myš v rôznych farebných kombináciách, môžete si teda kúpiť obe zariadenia tak, aby spolu farebne ladili. Myš je malá, v porovnaní s bežnou kancelárskou myšou má cca polovičnú veľkosť. Vyžaduje iný úchop, ale nedá sa povedať, že by jej používanie bolo nepohodlné. Chválime pogumovanú časť tela, myš sa v ruke nešmýka. Na cesty ideálna myška.

JPG 300 dpi (RGB)-M535BT_Blue_TOP_vyd2016_2_nowat

Podobne ako klávesnica, aj myš využíva Bluetooth 3.0. Komunikuje do vzdialenosti 10 metrov od spárovaného zariadenia. O napájanie sa stará 1 × AA batéria, udávaná výdrž je 10 mesiacov. Kompatibilita s operačnými systémami je totožná ako v prípade klávesnice K380.

Cena: Logitech K380 – 39,99 EUR, Logitech M535 – 39,99 EUR
Zapožičal: Logitech

Tento článok vyšiel aj v tlačenom marcovom vydaní TOUCHIT, č. 2/2016, preto sa niektoré skutočnosti uvednené v článku môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit