Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Súčasná pandémia je ťažkou skúškou pre mnohé segmenty podnikania.  Jedným z nich je cestovný ruch, ktorý sa v minulom roku prakticky zastavil. Firmy hľadajú nové možnosti a pandémiu vnímajú ako príležitosť pre inovácie a netradičné spojenia. Aj preto dvaja zo silných online hráčov v oblasti turizmu rozbehli spoluprácu a prinášajú novú možnosť ako si tento rok bezpečne užiť letné prázdniny.

Hoci záujem o tradičné zájazdy a pobyty v hoteloch klesol počas pandémie na minimum, nárast zaznamenal doteraz menej obvyklý prenájom súkromných jácht. Neistá doba priniesla priestor na nové nápady a synergie. Preto na dovolenkovom vyhľadávači Pelikan.sk odteraz nájdete okrem leteniek, zájazdov a pobytov pri mori aj možnosť prenajať si súkromnú jachtu kdekoľvek na svete prostredníctvom slovensko-českého vyhľadávača jácht Boataround.com.

Predstava dovolenky na jachte vyvoláva v mnohých obrázok nedostupného luxusu, opak však môže byť pravdou. Cena za deň prenájmu sa pohybuje už od 60 eur pre štvorčlennú rodinu a plavbu na jachte, spojenú s dobrodružstvom a objavovaním skrytých miest si tak môže dovoliť prakticky každý.

 Spoluprácu s Boataround.com sme rozbehli len pred pár týždňami a môžme potvrdiť, že záujem o dovolenky na jachte stúpa,“ hovorí Miroslava Grajciarová, produktová špecialistka Pelikan.sk a vysvetľuje, že spoluprácou chceli najmä rozšíriť portfólio svojich produktov aj o prenájom jácht. Podľa Miroslavy Grajciarovej je záujem o dovolenky na jachte vidieť a v tejto spolupráci plánujú pokračovať aj po odznení pandémie koronavírusu.

Podľa výkonného riaditeľa vyhľadávača Boataround.com Pavla Pribiša zaznamenali tento rok 120 % nárast záujmu a dopĺňa: „Dovolenka na jachte znamená vytvorenie bezpečnej bubliny, v ktorej sa vyskytuje len úzka skupina blízkych priateľov či rodiny. Jachty preto v týchto časoch predstavujú ideálnu alternatívu k hotelom.“

Oba vyhľadávače spája nielen slovenský pôvod, ale aj inovatívny prístup k podnikaniu v cestovnom ruchu, vývoj vlastných technológií a rezervačných systémov, unikátne služby a úspešné pôsobenie na zahraničných trhoch. Obe spoločnosti majú od svojho vzniku svoje základne stále na Slovensku. „Pelikán vybudoval na Slovensku úspešný projekt a veľmi mu fandíme. Dovolenka na jachte je jedinečný zážitok a spoločne ho chceme priblížiť ľuďom, ktorí doposiaľ dovolenkovali v hoteloch,“ uzatvára Pavel Pribiš.

Značky: