Spoločnosť Fortinet zorganizovala v Bratislave bezpečnostnú konferenciu pod názvom Security Day 2016.

fortiday-3

Na konferencii sme sa osobne zúčastnili a prinášame naše dojmy. Konferencia bola určená pre koncových zákazníkov, IT a Security manažérov a technikov a taktiež FortiPartnerov.

fortiday

V úvodnom vystúpení, ktoré viedol regionálny riaditeľ CEE Fortinet, pán Ondřej Šťáhlavský sa hovorilo o bezpečnosti v oblasti IT všeobecne. Aktuálne útoky sa pritom vedú hlavne na výpočtové zdroje v podnikoch.

fortiday-2

Fortinet je veľká bezpečnostná firma s centrálou v kalifornskom Sunnyvale, založená bola v roku 2000. Celosvetovo má viac ako 100 pobočiek, pracuje pre ňu viac ako 4500 zamestnancov. Ročný obrat je až miliarda USD. Ondřej Šťáhlavský upozornil, že infraštruktúra podnikov je v neustálej zmene. Aktuálne prichádzajú siete 5G, ľudia pracujú na inteligentných telefónoch, nastupuje internet vecí a 80 % aplikácií v dátových centrách dnes beží na virtualizačnej platforme.

fortiday-5

Ako vyplynulo z príspevku pán Šťáhlavského, pokiaľ chceme hovoriť o bezpečnosti dát v podniku, treba aktuálnemu stavu prispôsobiť infraštruktúru. Neustálym zmenám a vplyvu najnovších IT trendov na bezpečnosť pritom bola venovaná hlavná časť celej konferencie.

Ján Václavík, systémový inžinier Fortinet detailne predstavil systém Fortinet Security Fabric a Zsolt Géczi regionálny manažér pre Slovensko hovoril o programe na posudzovanie kybernetických hrozieb – CTAP.

fortiday-7

V poobedňajšej časti bol predstavený systém FortiSIEM v praxi, hovorilo sa o ochrane webových aplikácií s webaplikačnými firewallmi a nasledovali ukážky ochrany pred pokročilými hrozbami cez FortiSandbox.

fortiday-8

Účastníci konferencie hovorili aj o strašiaku – DDoS útokoch a ako je to s ním vlastne v realite. Tejto téme sa venoval Peter Kočík, systémový inžinier Fortinet a Slovanet.

fortiday-10

Celá konferencia sa konala vo veľmi príjemnom prostredí reštaurácie Shoppa na bratislavskom Kamzíku, do ktorej usporiadatelia konferencie dostali v termíne konania konferencie celkom rýchly internet od Towercom. Účastníkov konferencie privážalo na miesto konania športové auto, čo patrilo k nezabudnuteľným zážitkom. Na záver konferencie boli aj tradičné Martinské hody.

fortiday-6

Fortinet počas Security Day celkovo ukázal, že to s bezpečnosťou myslí vážne, má na to všetky prostriedky a účastníkov konferencie dokáže aj dobre zabaviť. Počas dňa tu bolo veľa technických prezentácií, živých demo ukážok, hlavná pozornosť bola venovaná na Security Fabric a FortiSIEM. Videli sme komplexnú End-to-End ochranu od koncových staníc, cez IoT až po datacentrá.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.