V čase, kedy Google vyžaduje od webov využívanie SSL certifikátov, je Let’s Encrypt spásou pre mnohých.

Let’s Encrypt je bezplatný SSL certifikát, ktorý umožňuje webovým stránkam pracovať so zabezpečenou komunikáciou pomocou protokolu HTTPS. Práve naň v posledných mesiacoch čoraz viac tlačí spoločnosť Google, aby sa začal masívne používať. V prehliadači Google Chrome sú už tak webové stránky bez SSL certifikátu označované ako nebezpečné a Google neodporúča na nich vypĺňať akékoľvek formuláre, nebodaj osobné údaje či platobné karty.

V týchto dňoch sa certifikačná autorita Let’s Encrypt rozhodla rozšíriť svoju súčasnú ponuku bezplatných certifikátov o certifikát typu wildcard. V praxi tak bude majiteľom webových stránok stačiť iba jeden certifikát pre doménu a všetky jej subdomény. Doteraz bolo nutné vystavovať pre každú subdoménu certifikát zvlášť, ktorý sa automaticky obnovuje každé tri mesiace.

Výhodou bezplatného SSL certifikátu Let’s Encrypt je najmä jeho podpora medzi hostingovými spoločnosťami. V súčasnej dobe poskytujú tento bezplatný certifikát takmer všetky väčšie hostingové spoločnosti pôsobiace na Slovensku.

Zdroj: ZDNet

Prečítajte si viac:

HTTPS rastie po celom svete. Google zverejnil štatistiky rastu

Značky: