Prvý takmer bezrámikový telefón dostal svojho nástupcu.

Pôvodný Xiaomi Mi Mix pred rokom prekvapil svojim dizajnom. Prišiel s prednou stranou, ktorá nemala takmer žiadne rámiky okolo displeja a definoval nový trend, ktorý tento rok nasledujú viacerí výrobcovia. Okrem Samsungu aj LG a Apple, ktorý predstaví svoj bezrámikový iPhone už zajtra.

Nový Mi Mix 2 bol predstavený pred pár hodinami a hoci opäť prináša bezrámikový displej, ide o praktickejšie zariadenie. Xiaomi sa rozhodlo zmenšiť uhlopriečku zo 6,44 palca na 5,99 palcov a mierne pozmenilo aj pomer strán na 18:9. Rozlíšenie je 2160 × 1080. Displej je teda viac pretiahnutý, ale smartfón je o niečo tenší a lepšie sa drží v jednej ruke. Tento pomer využívajú aj konkurenčné vlajkové lode.

Čo sa zmien dizajnu týka, Xiaomi zmenšilo rámik pod displejom o 12% a môžete si všimnúť aj viditeľne viac zaoblené rohy. Viac zaoblený je v podstate celý telefón. Zmenil sa taktiež reproduktor, ktorý je štandardný a umiestnený na hornej hrane. Xiaomi pred rokom využilo piezoelektrický reproduktor, ktorý generoval zvuk pomocou kovového rámika.

Mi Mix 2 kombinuje hliníkový rám s keramickou zadnou stranou, pričom špeciálna edícia telefónu je podľa výrobcu prvým kompletne keramickým smartfónom na svete.

Predná kamera je integrovaná do spodného rámika, takže opäť budete musieť držať telefón dolu hlavou pri fotení selfie fotiek. Zadná kamera má 12 Mpx senzor so 4-osovou optickou stabilizáciou. Rovnakú výbavu ponúka aj Xiaomi Mi 6, avšak Mi Mix 2 nemá duálny fotoaparát.

Telefón zvyškom výbavy neprekvapí. Základom je procesor Snapdragon 835 a 6 GB RAM. Úložisko je k dispozícii od 64 GB do 256 GB. Špeciálna čisto keramická edícia sa vyrába iba v konfigurácii 8 GB RAM / 128 GB. Mi Mix 2 ďalej obsahuje 3400 mAh batériu a USB-C konektor. 3,5 mm jack chýba. Novinka podporuje prakticky všetky LTE siete.

Mi Mix 2 by sa mal dostať na trh vo viacerých krajinách, uvidíme, aká bude oficiálna dostupnosť na Slovensku. Cena v Číne začína od 500 eur, u nás bude samozrejme o niečo vyššia. O koľko vyššia záleží najmä od toho, či pôjde o prípadnú oficiálnu distribúciu alebo šedý dovoz.

Technické parametre:

  • 5,99 palcov, 18:9, LCD IPS displej, 2160 × 1080, 401ppi
  • 151,8 × 75,5 × 7,7 mm, 185 g
  • Qualcomm Snapdragon 835
  • 6 GB RAM (špeciálna edícia – 8 GB)
  • 64/128/256 GB úložisko (špeciálna edícia – 128 GB)
  • 3400 mAh batéria
  • USB-C
  • Bluetooth 5.0
  • Android 7.0 Nougat + MIUI 9
  • Globálna podpora LTE sietí

Parametre klasickej a špeciálnej verzie

Prečítajte si aj:

VIDEO: Xiaomi Mi Mix je phablet ako zo sci-fi filmov. Nemá takmer žiaden rám okolo displeja

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit