Pomer obrazovky k telu je brutálny.

Len pred necelými troma týždňami sme informovali o bezrámikovom displeji spoločnosti Sharp, ktorý bol prezentovaný ako koncept. Dnes Xiaomi oznámilo nový 6,4-palcový phablet Mi Mix, ktorý vyzerá takmer identicky. A hoci ho výrobca takisto prezentuje ako koncept, o pár dní ho začne predávať záujemcom v Číne za (v prepočte) 475 eur.

xiaomi_mi_mix_01_nowat

Mi Mix vyzerá na prvý pohľad ako zo sci-fi filmu

Phablet má 6,4-palcový displej, avšak vďaka pomeru obrazovky k telu na úrovni 91,3% nie je príliš väčší v porovnaní s ostatnými phabletmi na trhu. Displej má mierne zaoblené horné rohy a keďže nemá horný rámik nad displejom, Xiaomi muselo presunúť prednú kameru pod displej – v rámci fotenia selfie si však môžete otočiť phablet dole hlavou a snímať fotky ako na ostatných telefónoch.

V neexistujúcom hornom ráme takisto nenájdete infračervený senzor vzdialenosti, ten výrobca nahradil ultrazvukovým senzorom. A klasické slúchadlo, ktoré takisto býva umiestnené v hornom rámiku, nahradil špeciálny piezoelektrický reproduktor, ktorý generuje zvuk pomocou kovového rámika. Zariadenie zaujme aj keramickými bočnými tlačidlami.

Hlavné vlastnosti a inovácie atypického phabletu

Hlavné vlastnosti a inovácie atypického phabletu

Čo sa výbavy týka, Mi Mix obsahuje procesor Snapdragon 821, 4 GB RAM a 128 GB úložisko. K dispozícii bude takisto drahšia konfigurácia so 6 GB RAM a 256 GB úložiskom s cenovkou na úrovni 545 eur v prepočte. Telefón má dva sloty na SIM karty, 4400 mAh batériu a 16 Mpx fotoaparát. Zariadenie sa začne v Číne predávať od 4. novembra.

Xiaomi takisto predstavilo novú vlajkovú loď Mi Note 2.

Zdroj: The Verge

Prečítajte si aj:

Sharp vyrobil takmer bezrámikový displej. Vyzerá úžasne

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit