Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Značka PEUGEOT odhalila bicykel s pomocným elektromotorom eU01s, ktoré umožňuje jazdu rýchlosťou až 45 km/h a poskytuje jedinečné úžitkové vlastnosti v meste aj mimo neho.

Novinka eU01s predstavuje alternatívu k elektrobicyklom s rýchlosťou obmedzenou na 25 km/h aj k tradičným skútrom, pričom používanie zaručuje bezpečné zrýchlenie presunov. Dynamický a jedinečný model eU01 sa predstaví na parížskom autosalóne a do predaja sa dostane koncom roka 2016.

Značka PEUGEOT sa tento rok zamerala na predstavenie viacerých nových modelov určených najmä do mestského prostredia: bicykla s elektromotorom a automatickou prevodovkou eC01, elektrokolobežky e-Kick a skladacieho elektrického bicykla eF01.

peugeot_eu01s_1609styp002_web2016_8_nowat

Značka PEUGEOT vstupuje do ďalšej éry svojej existencie so zaujímavou novinkou: s elektrobicyklom eU01s. Maximálna rýchlosť 45 km/h umožňuje značke s levom vstúpiť na nový trh – na polceste medzi elektrobicyklami s rýchlosťou limitovanou na 25 km/h na strane jednej a skútrami na strane druhej. Model eU01s tak vstupuje do kategórie elektrobicyklov, ktoré si už, v závislosti od trhu, vyžadujú poistenie, evidenčné číslo a nosenie prilby.

Viacúčelový a účinný model eU01s sa zameriava na využitie v mestách aj mimo nich. Jazdec profituje z markantného skrátenia času potrebného na cestu do zamestnania aj domov ako aj z nových zážitkov pri voľnočasovom využití.

Výkonný a bezpečný model eU01s umožňuje úplne pokojné odkrajovanie kilometrov. Elektromotor BOSCH Performance Line čerpá energiu z lítiovo-iónových batérií s kapacitou 400 alebo 500 Wh, čo znamená dojazd 75 alebo 95 kilometrov. O bezpečnosť a spoľahlivosť modelu eU01s sa starajú hydraulické kotúčové brzdy s priemerom 180 mm a pohon zadného kolesa bezúdržbovým ozubeným remeňom.

peugeot_eu01s_1609styp004_web2016_8_nowat

Pre ďalšie informácie a vylepšovanie využívania je model eU01 kompatibilný so systémom BOSCH Nyon. Tento príplatkový palubný počítač s obrazovkou s uhlopriečkou 4,3 palca zobrazuje rozsah zásahov elektromotora a ponúka viacero funkcií: 3D navigáciu, možnosti športového trénera či výmenu informácií s väčšinou smartfónov.

Model eU01s sa po prvý raz predstaví na parížskom autosalóne. Do predaja sa dostane v decembri 2016 a záujemcovia si ho môžu zaobstarať v sieti predajní CYCLEUROPE ako aj u vybraných predajcov značky PEUGEOT.