Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Jarné prázdniny sú v plnom prúde a e-shop Alza.sk počas nich zaznamenáva zvýšený dopyt po zimnej výbave. Tú si teraz môžu zákazníci kúpiť so zľavou 30 %. Na Alza.sk je doteraz najväčší záujem o hokejové vybavenie, zjazdové lyže a bežky, zatiaľ čo skialpinistická výstroj zaznamenáva pokles. Okrem zimného vybavenia už momentálne rastie dopyt aj po bicykloch.

Líder slovenského e-commerce, Alza.sk, je popredným predajcom nielen elektroniky, ale zameriava sa aj na ďalšie segmenty, vrátane lyžiarskeho a zimného vybavenia. Jej portfólio zahŕňa lyže, bežky, snowboardy a doplnky, ale aj korčule, sane a boby či zimné oblečenie. „V kategórii zimných športov ponúkame našim zákazníkom viac ako 1 800 unikátnych kúskov tovaru,“ hovorí Eliška Čeřovská, PR manažérka Alza.sk.

Ceny zimnej výstroje na Alza.sk zostávajú rovnaké ako v zimnej sezóne 2022/2023, pohybujúce sa v závislosti od kvality a značky. Zákazníci by si mali vybrať druh tovaru podľa úrovne svojich zručností. Alza ponúka vybavenie pre začiatočníkov, pokročilých aj profesionálov.

Zákazníci Alza.sk sa dlhodobo zaujímajú o zjazdové lyže a bežky. „Čo sa týka zimných športov, bežky u nás stále dominujú na prvom mieste. Keď porovnáme január 2023 s týmto rokom, vidíme takmer 20-percentný nárast,“ hovorí Andrea Slaná, country manager Alza.sk a dodáva, že naopak, záujem o skialpinizmus v porovnaní s predchádzajúcimi rokmi klesol. „Predaj skialpinistickej výstroje sa takmer zastavil. Obrovský boom, ktorý šport zažil v roku 2021, postupne klesá.“ Napriek tomu Alza skialpinistickú výstroj stále ponúka. Jej sortiment zahŕňa lyže, topánky a doplnky.

Alza.sk sa však nezameriava len na zimné športy praktizované na snehu. Môže vybaviť napríklad deti, ktoré chcú hrať hokej. „Medzi športami, ktoré sú drahšie z hľadiska vybavenia patrí napríklad ľadový hokej. Tento šport vyžaduje investíciu do hokejky, korčúľ, výstroje, prilby a ďalších potrebných doplnkov,“ hovorí Martin Hadraba, riaditeľ Alza divízie. Napriek finančnej náročnosti však Alza túto zimnú sezónu zaznamenala historicky najväčší záujem o túto kategóriu tovaru.

Vďaka Alza.sk môžu zákazníci získať všetko vybavenie na hory či spomínaný hokej na jednom mieste a tovar nakupovať pohodlne a online. Okrem toho s členským programom AlzaPlus+ spoločnosť bezplatne doručuje tovar do AlzaBoxov, predajní alebo partnerských odberných miest. „Ak sa zákazníci nezhodujú napríklad s dĺžkou svojich lyží alebo im nesedia korčule, nie je problém vrátiť nepoužitý, iba testovaný tovar do 14 dní. Je možné ho priniesť buď do niektorej z predajní, alebo vrátiť menej objemný tovar cez AlzaBoxy, ktoré sú dnes takmer na každom rohu,“ upozorňuje Eliška Čeřovská. Vzhľadom na aktuálny stav počasia veľa ľudí trávi jarné prázdniny inak ako zimným športom, takže prvé jazdy na bicykli nie sú ojedinelé a zákazníci už vo februári hľadajú nové cyklistické vybavenie. „Napriek tomu, že celý cyklistický trh od začiatku roka 2023 neustále klesá a zažíva výrazný prepad, priebeh zimy prispel k tomu, že napriek nepriaznivej situácii sme od začiatku tohto roka zaznamenali nárast dopytu nielen po bicykloch a elektro-bicykloch o desiatky percent, ale aj cyklistickom príslušenstve,“ upozorňuje Andrea Slaná.

Značky: