Výstava EICMA v Miláne je tradičné vyvrcholenie motocyklovej sezóny a výrobcovia motoriek na nej predstavujú modely, ktoré sa dostanú na trh na budúci rok. Je to doslova sviatok pre všetkých, ktorí majú radi takýto spôsob dopravy.

Renomovaná výstava

EICMA v Miláne je najväčšia výstava motocyklov a súvisiaceho príslušenstva v Európe so storočnou históriou, na ktorej vystavujú celosvetoví lídri v danej oblasti. Tento rok počet účastníkov opäť narástol. Zúčastnilo sa ich viac ako 760 000, čo predstavuje takmer 20 % nárast oproti minulému roku.

Výstava EICMA v roku 2023
Výstava EICMA v roku 2023

Slovenská účasť v Miláne

Na tejto medzinárodnej motocyklovej exhibícii sme mali aj slovenského zástupcu. Ide o spoločnosť Infocar, ktorá je veľmi dobre známa produktom bikeAngel. Infocar ukázal najnovšiu verziu tohto smart GPS trackera a lokátora, ktorý je určený pre motorky a štvorkolky. A účasť tohto jediného slovenského zástupcu si získala pozornosť návštevníkov, ale aj medzinárodné uznanie od technologických lídrov. To spoločnosti Infocar otvorilo dvere pre ďalšiu spoluprácu s vedúcimi firmami v tomto odvetví. Zariadenie bikeAngel tu celkovo získalo pozitívny ohlas a firma má otvorené dvere ku svetovým značkám motocyklov a štvorkoliek.

Záujem o produkt bikeAngel na výstave EICMA
Záujem o produkt bikeAngel na výstave EICMA

Konkrétny záujem o slovenský produkt zo sveta

Účasť na EICMA 2023 bola príležitosťou prezentovať slovenskú inovačnú silu v rámci svetového motocyklového priemyslu a spoločnosť Infocar tak aj urobila. Výsledkom prezentácie boli nielen zvedavé pohľady, ale aj konkrétny záujem od mnohých odborníkov v odvetví. Ako sme sa dozvedeli, odborníci vyjadrili pripravenosť obchodne spolupracovať na ďalšom rozvoji bikeAngel v rôznych štátoch EÚ.

Záujem o bikeAngle prejavili návštevníci z celého sveta
Záujem o bikeAngle prejavili návštevníci z celého sveta

Nová verzia zameraná na praktické využitie

Počiatočná fáza vývoja tohto zariadenia bola inšpirovaná snahou vyriešiť reálne problémy, s ktorými sa motorkári stretávajú v každodennom živote. BikeAngel preto nie je len ďalší GPS tracker pre motorky. Jeho jednoduchý a efektívny dizajn kombinuje najmodernejšie satelitné a komunikačné technológie a bezpečnosť s dôrazom na zdravie a pohodu motorkára. BikeAngel stráži jeho schopnosť sledovať trasu, monitorovať motorku či stav batérie a okamžite reagovať v prípade nehody. To robí z bikeAngela skvelého spoločníka pre každého motorkára.

Spokojnosť s produktom

BikeAngel nevznikol len ako produkt, ale ako reakcia na neustále sa meniace potreby komunity motorkárov. Zakladatelia sa rozhodli, že ich technologický prínos nebude iba výrobkom, ale skutočným partnerom na ceste, chrániacim a zabezpečujúcim každý okamih jazdy.

Sme hrdí na to, že sme mohli predstaviť bikeAngel na takom prestížnom podujatí. Táto výstava nám umožnila ukázať, že aj v malej krajine ako Slovensko sa môže rodiť inovácia, ktorá osloví globálnu komunitu,“ povedal generálny riaditeľ Infocar, Kamil Noskovič.

BikeAngle na výstave EIMA v Miláne
BikeAngle na výstave EIMA v Miláne

BikeAngel je výsledkom vlastného vývoja vo firme Infocar, pričom vývojári kládli dôraz na spojenie vysoko špecifických technológií s jednoduchým a praktickým využitím v praxi. Jeho obchodný úspech na EICMA 2023 nie je len o ocenení vývojárskej a inžinierskej práce tejto firmy, ale aj o ukázaní svetu, že aj na Slovensku môžeme konkurovať v rámci globálneho moto-priemyslu.

Vo firme Infocar sa už tešia na nasledujúce kroky po tejto úspešnej prezentácii a veria, že bikeAngel bude pokračovať v inováciách a bude prispievať k bezpečnosti a pohodliu motorkárov na celom svete. O ďalšom vývoji a vlastnostiach tohto produktu budeme v našom magazíne informovať.

Zdroj: Infocar

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.