Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť SAP dnes oznámila, že doterajší generálny riaditeľ Bill McDermott sa rozhodol nepredĺžiť svoj kontrakt a odstupuje zo svojej pozície CEO. Na základe dlhodobého plánu nástupníctva boli do funkcie CEO s okamžitou platnosťou vymenovaní doterajší členovia predstavenstva  Jennifer Morganová a Christian Klein. Menovanie schválila dozorná rada SAP SE. McDermott zostáva do konca roka v poradnej funkcii.

SAP SapphireNOW 2017, Orlando, USA

„SAP by bez Billa McDermotta nebol dnes tým, čím je. Bol pre túto spoločnosť neoceniteľným prínosom i hlavným motorom prechodu SAP do cloudu, čo je základom nášho rastu pre nadchádzajúce roky. Ďakujeme mu za všetko, čo pre SAP spravil. Blahoželáme i Jennifer Morganovej a Christianovi Kleinovi k príležitosti pokračovať v budovaní na silných základoch, ktoré pre budúcnosť SAP máme,“ povedal profesor Hasso Plattner, predseda dozornej rady SAP SE.

Christian Klein SAP Co, CEO_

„Keď sa pozriete na to, kde sme boli a kde sme teraz, tak musím byť hrdý na to, čo SAP počas uplynulého desaťročia dosiahol. Som vďačný, že som mal príležitosť viesť jednu z najlepších spoločností sveta,“ povedal McDermott

Bill McDermott nastúpil do SAP v roku 2002. Pod jeho vedením ako šéfa pre Severnú Ameriku SAP v regióne výrazne zvýšil svoj podiel na trhu, čo spoločnosť posunulo na ceste k tomu, aby sa stala globálnym gigantom. Neskôr viedol zákaznícke operácie na celom svete a v roku 2008 sa stal členom predstavenstva. V uplynulom desaťročí McDermott pôsobil ako CEO, SAP pod jeho vedením rozšíril svoje portfólio a začal s výrazným posunom do cloudu. Všetky kľúčové ukazovatele ako trhová hodnota, príjmy, zisky, zapojenie zamestnancov a environmentálna udržateľnosť sa v ére McDermotta od roku 2010 výrazne posilnili.

Jennifer Morgan SAP Co CEO

Jeho nástupcovia majú bohaté skúsenosti v odvetví podnikového softvéru. Obaja sú členmi predstavenstva. Jennifer Morganová nastúpila do SAP v roku 2004 a doteraz pôsobila na pozícii prezidentky Cloud Business Group. Dohliadala napríklad na Qualtrics, SAP SuccessFactors, SAP Ariba, SAP Fieldglass, SAP Customer Experience a SAP Concur. Členkou predstavenstva sa stala v roku 2017. Christian Klein začal svoju kariéru v SAP pred dvoma desaťročiami ako študent. Doteraz pôsobil ako prevádzkový riaditeľ spoločnosti a dohliadal i na vývoj vlajkovej lode produktového portfólia SAP – ERP riešenia SAP S/4HANA. Predtým pracoval ako finančný riaditeľ pre SAP SuccessFactors a riaditeľ kontrolingu SAP. Klein sa stal členom predstavenstva v roku 2018.

Značky: