Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Binance počas júna spúšťa nástroj Binance Tax, nový daňový asistent, ktorý je dostupný aj v slovenčine.

Ide o nástroj, ktorého cieľom je umožniť používateľom jednoduchý prístup k podrobnostiam o ich krypto-obchodnej činnosti a stiahnuť si správu zobrazujúcu prehľad ich ziskov alebo strát dosiahnutých prostredníctvom spoločnosti Binance. Táto správa má zasa používateľom pomôcť pri príprave a podávaní ich daňových výkazov.

Online daňový asistent BINANCEZdroj: BINANCE
Online daňový asistent BINANCE

Služba Binance Tax bola navrhnutá najmä kvôli rastúcej požiadavke užívateľov kryptomenovej burzy Binance, ktorí si želali jednoduché používanie nástroj na pochopenie ich záväzkov na platforme s cieľom pomôcť im pri príprave a podávaní ich daňových výkazov.

Používatelia majú prístup k rozpisu obchodnej činnosti po prihlásení do svojho účtu Binance. Po prihlásení môžu používatelia vidieť históriu svojich transakcií (alebo obchodov) a z nich vyplývajúce kapitálové zisky a príjmy generované z ich činnosti na Binance. Používatelia si potom môžu tieto informácie stiahnuť vo forme Správy o kapitálových ziskoch, Správy o príjmoch alebo Správy o transakciách.

Online daňový asistent BINANCEZdroj: BINANCE
Online daňový asistent BINANCE

„Vždy sa snažíme hľadať spôsoby, ako vytvoriť produkty, ktoré by našim zákazníkom uľahčili život, a to často znamená počúvať a priamo reagovať na spätnú väzbu používateľov,“ hovoríl Mayur Kamat, vedúci oddelenia produktu spoločnosti Binance. „Vypočuli sme si, že naši používatelia chcú jednoduchší spôsob, ako mať možnosť vidieť a porozumieť svojim daniam, takže sme nadšení, že môžeme našej komunite priniesť tento nový, bezplatne použiteľný daňový nástroj – napríklad aj na Slovensku,“ dopĺňa.

Po počiatočnom pilotnom projekte vo Francúzsku spoločnosť Binance teraz rozšírila tento nástroj na celý rad ďalších globálnych trhov po celom svete. Funkcia je v prvej fáze vývoja a jej cieľom je poskytnúť lepšie pochopenie transakcií z platformy Binance na účely daňových povinností. Súčasná verzia nie je integrovaná s inými platformami alebo peňaženkami, ale existuje bude plánovaný jej rozvoj, pričom sa bude skúmať, ktoré integrácie a budúce vylepšenia by boli vhodné. v budúcnosti pre tento produkt prospešné.

Značky: