Podobne ako klesá Bitcoin, tak klesajú aj ostatné altcoiny. Dostávajú sa tak na hodnoty spred niekoľkých mesiacov.

Kryptomena Bitcoin za posledných 24 hodín zažila opäť prepad o viac ako 15%. Podobný scenár sa odohral od začiatku tohto roka už niekoľkokrát. Cena Bitcoinu v čase písania článku sa tak pohybuje na úrovni okolo 6660 dolárov. Pre pripomenutie, v decembri bola hodnota tejto kryptomeny takmer 20 tisíc dolárov za jeden kus.

Za prepadmi všetkých kryptomien sú aktuálne veľké obavy zo zavádzania regulácií vo viacerých krajinách, kde je obchodovanie s kryptomenami veľmi populárne. Najväčším problémom pre Bitcoin bola však v posledných dňoch blokácia platobných kariet v Spojených štátoch a vo Veľkej Británii na nakupovanie kryptomien.

Hodnota Bitcoinu by sa mohla zastabilizovať pravdepodobne na úrovni 5000 dolárov. Myslí si to šéf analytikov Miles Eakers zo spoločnosti Centtrip, ktorá sa špecializuje na financie a obchodovanie. Podobne ako Bitcoin sú na tom aj ostatné kryptomeny. Ak by ste sa dnes pozreli na stránku coinmarketcap.com, tak máte možnosť vidieť, že takmer každá kryptomena zažila za posledných 24 hodín prepad v dvojciferných červených číslach.

Zdroj: Reuters

Prečítajte si aj:

Alza prijíma platby v kryptomenách Bitcoin a Litecoin