Klávesnica od smartfónovej legendy prežila dodnes.

Kúpiť si ju môžete na stránke Tindie.com, ktorá ich ponúka v niekoľkých variantoch. Pamätáte si ešte na časy tlačidlových telefónov, keď sa k niektorým smartfónom Sony Ericsson pripájali externé klávesnice cez systémový konektor? Podobne sa pripájal aj fotoaparát Nokia Cam k podporovaným telefónom rovnakej značky. To, čo ste odfotili, sa prenieslo do telefónu ako obrázok v MMS správe.

Na uvedenom e-shope nájdete 5 typov klávesníc s cenou začínajúcou na 30 USD. Niektoré aj s konektorom USB-C, takže sa dajú pripojiť k dnešným smartfónom. Podporujú aj Bluetooth pripojenie. Výrobca hovorí, že sú určené pre Windows, macOS, Linux alebo Android / iPhone či napríklad Raspberry Pi. Využitie závisí od vašich potrieb, no ide tu o zjavné vylepšenie pôvodného konceptu.

V minulosti patrila firma BlackBerry k priekopníkom v oblasti mobilných telefónov s QWERTY klávesnicou. Obľúbené boli najmä vo firmách a špeciálnych paušáloch, keď ste mali v balíku možnosť kontrolovať emaily s výhodným roamingom v zahraničí. Pred 10 a viac rokmi nebol samozrejmosťou roaming v EÚ tak, ako ho poznáme dnes.

Blackberry BBQ20 BLE&USB KeyboardZdroj: ZiaoTech
Blackberry BBQ20 BLE&USB Keyboard

Zdroj: Tindie.com

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.