Tvrdí to vlastník značky. 

Spoločnosť OnwardMobility je aktuálnym vlastníkom značky Blackberry a opätovne potvrdzuje, že na trh uvedie smartfón s fyzickou klávesnicou. Okolo značky BlackBerry je už nejaký čas ticho, ale vyzerá to tak, že niektoré veci sa začínajú opäť dávať do pohybu.

Pred pár dňami bolo odstavených niekoľko pôvodných modelov BlackBerry, a už sa začínajú vynárať nové informácie o smartfóne, ktorý mal byť predstavený ešte v roku 2021, čo sa však nestalo.

Spoločnosť OnwardMobility ešte začiatkom roka 2021 informovala, že bude niesť odkaz BlackBerry a v rovnakom roku predstaví pod touto značkou Android novinku s podporou 5G a fyzickou klávesnicou. Americká spoločnosť teraz dáva všetko na pravú mieru a informuje, že má tento rok skutočne v pláne predstaviť spomínaný smartfón.

Dizajn bude údajne inšpirovaný modelom BlackBerry KEY2 z roku 2018

V roku 2021 mali problémy s výrobou smartfónov aj veľké spoločnosti, takže nie je príliš veľkým prekvapením, že sme sa zatiaľ nedočkali žiadneho nového BlackBerry. Spoločnosť pritom sľubuje, že o novom smartfóne bude v budúcnosti viac informovať. 

Aktuálne je táto novinka zahalená rúškom tajomstva. Je však pravdepodobné, že zariadenie bude vybavené čipovou sadou strednej triedy. Aj napriek tomu, že sme mohli vidieť už viaceré rendery, stále máme málo dôveryhodných informácií o tom, ako bude táto novinka v skutočnosti vyzerať. Očakávame, že dizajn bude inšpirovaný modelom BlackBerry KEY2 z roku 2018. 

Zdroj: Notebookcheck

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.