Trend vytvárania selfie fotiek je veľmi obľúbený a my naň samozrejme nezabúdame. Testovali sme príslušenstvo pre túto populárnu aktivitu – bluetooth selfie tyč CAMLINK CL-MP20.

Testovaná selfie tyč je dobrej kvality a zaradili by sme ju do strednej triedy v jej kategórii. Vyhotovenie je plastové s výzorom hliníku. Rúčka je pogumovaná pre stabilné uchopenie. Tyč ma otočný systém fixovania. Po roztiahnutí do požadovanej dĺžky tyč zafixujete otočením doprava a opäť uvoľníte otočením doľava. Takýmto spôsobom ju dáte do fixnej alebo uvoľnenej polohy aj v zloženom stave, aby ste predišli samovoľnému roztiahnutiu. Je to vyhovujúce a pozdáva sa nám to viac ako klasické vyťahovanie bez fixovania z dôvodu životnosti.

33_nowat

Vyhotovenie a poznatky z testu

Tyč sa skladá z piatich segmentov a celková dĺžka roztiahnutej tyče bez vloženého zariadenia je 86 cm. Dĺžka po kompletnom zložení je 27 cm, s tým že stojan sa pekne zaklápa a nie je potrebné ho demontovať. Nabíjanie trvá 1 hodinu a výdrž batérie pri aktívnom používaní je 1 až 2 dni, pri pasívnom rátajte s dvojnásobkom.

20160219_152052

V spodnej časti rúčky je tlačidlo on/off pre zapnutie a vypnutie bluetooth, micro USB port pre nabíjanie a informačná LED dióda, ktorá svieti na modro pri zapnutí, bliká na modro po spárovaní a svieti na červeno pri nabíjaní. Vo vrchnej časti rúčky je samotná vzdialená spúšť fotoaparátu.

tyč1_nowat

Vrchná časť selfie tyče patrí stojanu pre zariadenia, ktorý má pogumované držiaky aby sa predišlo vyšmyknutiu alebo poškodeniu vloženého smartfónu. K tejto selfie tyči nie je možné pridať iný držiak ani príslušenstvo, kvôli spojeniu stojanu so špecifickým pántom na tyči, ktorý nieje takmer so žiadnym príslušenstvom kompatibilný.

20160219_231943

Maximálna šírka vloženého zariadenia do stojanu je až 9cm, čo je výborné a bez problémov tam vsuniete aj veľké smartfóny s uhlopriečkou 5,5“ a viac.  Stojan je s tyčou spojený plastovým pántom, ktorého uhol si nastavíte podľa vašej potreby pri fotení. Stojan nie je otočný, nastavujete len sklon.

20160219_232105

Výhrady máme k plastovému pántu, ktorý sa zdá byť labilný a nemusel by vydržať náhodný tvrdší pád. Mohol byť pokojne v masívnejšom vyhotovení. Fixovanie polohy pántu je skrutkou s plastovým úchytom na konci. Pripojenie cez bluetooth je jednoduché a vo väčšine prípadov netreba sťahovať žiadne aplikácie. Zapnete si bluetooth na smartfóne a spárujete ho so selfie tyčou.  Kompatibilita je so zariadeniami iOS a Android. (S jedným zariadením značky HTC sa nám tyč nespárovala a bolo potrebné stiahnuť aplikáciu pre bezproblémovú funkčnosť, čo sa môže pri niektorých zariadeniach stať).

Balenie
V balení sa nachádza selfie tyč s držiakom, micro USB kábel na nabíjanie, používateľský návod a šnúrka na zápästie.

Zapožičal : www.nedis.sk

Verdikt touchIT

Selfie tyč CAMLINK má jednoduché spracovanie, dobré ovládanie a postačujúcu výdrž na batériu. Ak teda radi trávite čas fotením selfi, je to jedna z možností na zakúpenie. Výhradu máme k plastovému pántu, ktorý mohol byť masívnejší aby sa predišlo možnému poškodeniu pri páde. A ďalšou nevýhodou je, že nepripojíte k tejto tyči namiesto dodávaného držiaku žiadne iné príslušenstvo.

 

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE