Na Fakulte informatiky a informačných technológií v Mlynskej doline sa uskutočnil 4. apríla už 4. ročník networkingového podujatia TECH INNO DAY

Inovatívne projekty na podujatí predstavili študenti STU aj iných univerzít zo SR a ČR. Videli sme napríklad originálne sedadlo do automobilu pre imobilných, alebo projekt Virtual medicine – originálny anatomický atlas vo virtuálnej realite, za ktorým stoja aj študenti FEI STU či FIIT STU, projekt Stuba Green Team či online nástroj spätnej väzby Feedbacker.

Spomedzi firemných tímov sme videli napríklad ľudí z firmy ENTROPIA, ktorí stoja za  projektom Guest Cloud, čo je aplikácia na lepšiu organizáciu podujatí či  tím spoločnosti Benjamin Button, ktorý predstavil projekt integrovanej kamery v tvare pripínateľného gombíka, ktorý dokáže  zachytiť spomienky detí z ich uhla pohľadu.

TECH INNO DAY organizuje  Univerzitný technologický inkubátor STU, ktorý patrí medzi prvé univerzitné inkubátory na Slovensku. Počas 11 rokov svojej existencie podporil rozbeh už viac ako 50 inovatívnych firiem. Hlavným partnerom podujatia bola firma ESET a Nadácia ESET.

„Podujatie TECH INNO DAY vzniklo pre to, aby sme zvýšili povedomie o zaujímavých projektoch študentov a technologických startupov. Zároveň ponúka priestor na networking a získanie zaujímavých kontaktov pre firmy aj študentov,“ povedala Lenka Bednárová, vedúca Univerzitného technologického inkubátora STU.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.