Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Ešte počas septembra spustila superaplikácia Bolt kampaň zameranú na bezpečnú jazdu na kolobežkách. Keďže jedným z kľúčových pravidiel je aj používanie prilby, Bolt používateľom svoje appky rozdáva zdarma stovky certifikovaných prilieb. Stačí sa len registrovať a mať za sebou aspoň jednu jazdu.

Za necelý mesiac od spustenia registrácie už Bolt zarezervoval pre svojich skalných okolo 450 prilieb, ďalšie ešte čakajú na svojich potenciálnych majiteľov. Prilby sú vysokokvalitné, s certifikátom CE. „Teší nás záujem používateľov našej aplikácie o naše prilby. Je to jasný znak toho, im na bezpečnosti záleží tak, ako aj nám. Opakovane sa snažíme všetky zásady bezpečnej jazdy ako aj dopravné predpisy našim používateľom pripomínať, či už priamo počas používania kolobežiek alebo na našich kanáloch,“ hovorí Aleš Ječmen, country manažér pre kolobežky Bolt v ČR a SR.

Medzi najdôležitejšie pravidlá bezpečnej jazdy patria nosenie prilby, držanie riadidiel oboma rukami, pozorné sledovanie a počúvanie situácie na ceste, či prispôsobenie jazdy na kolobežke poveternostným podmienkam. Svoje pravidlá má aj parkovanie, Bolt odporúča využívať na parkovanie predurčené parkovacie zóny alebo dostupné stojany na bicykle. Je dobré kolobežku podoprieť pomocou stojančeka v jej dolnej časti, aby sa znížila pravdepodobnosť jej pádu. Kolobežka by mala ostať prístupná pre ostatných cestujúcich, ideálne odstavená na rovnom povrchu na kraji chodníka, aby nikomu nestála v ceste. Určite teda nie pred únikovými vchodmi, na zastávkach MHD, ani na súkromných pozemkoch.

Značky: