Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť BMW Group vstupuje s modelom BMW iX (kombinovaná spotreba paliva: < 21 kWh/100 km podľa testovacieho cyklu WLTP; kombinované emisie CO2: 0 g/km) do nového veku mobility.

Nový plne elektrický model značky BMW predstavuje tému elektrickej mobility úplne nanovo a využíva pritom nové a moderné technológie. Model BMW iX, ktorý sa momentálne nachádza vo finálnej fáze vývoja, príde na trh koncom roka 2021. Avšak priaznivci zimných športov sa s novou technologickou vlajkovou loďou zoznámia už počas najbližších mesiacov. Pod mottom Born Electric bude model BMW iX stredobodom širokých zimných športových aktivít značky BMW počas sezóny 2020/21.

Spoločnosť BMW Group ako silný partner už dlhoročne podporuje BMW IBU Svetový pohár v biatlone, BMW IBSF Svetový pohár v boboch a skeletone a FIL Svetový pohár v sánkovaní. Spoločnosť BMW Group tak v rámci týchto aktivít prinesie model BMW iX spolu s mottom Born Electric na biatlonové štadióny a k ľadovým toboganom.

Nový pohľad na elektrickú mobilitu

Model BMW iX je prvým vozidlom značky BMW, ktoré využíva úplne nové technologické vybavenie a od prvých momentov bolo vyvíjané špeciálne pre potreby čisto elektrickej mobility. Inovatívnym spôsobom spája oblasti ako trvalá udržateľnosť a ochrana klímy, dizajn, všestrannosť a radosť z jazdy, pričom vytvára cestu novým technológiám, ktoré sa v dohľadnej budúcnosti dostanú aj do ďalších modelov značky BMW. Na základe aktuálnych predpovedí dosiahne model BMW iX výkon až 370 kW (500 k). S absolútne nulovými emisiami a s nesmierne nízkou spotrebou elektrickej energie.

BMW iX na zimnej ceste po Európe

V rámci aktivít značky BMW v zimných športoch absolvuje model BMW iX v zimnej sezóne 2020/21 veľkú cestu po Európe. Spolu s BMW IBU Svetovým pohárom v biatlone sa predstaví v strediskách Kontiolahti, Hochfilzen, Oberhof a Antholz. Hlavnými ťahákmi budú podujatia ako februárové majstrovstvá sveta v slovinskej Pokljuke, nasledované finálovým vyvrcholením sezóny v Novom Měste a v Osle. BMW IBSF Svetový pohár v boboch a skeletone a FIL Svetový pohár v sánkovaní majú v kalendári podujatia na miestach ako Sigulda, Innsbruck, Winterberg, St. Moritz a Königssee pri Berchtesgadene. Koncom januára bude majstrovstvá sveta v sánkovaní FIL Luge World Championships hostiť Eisarena Königssee. Majstrovstvá sveta v boboch a skeletone majú svoj termín stanovený na február v Altenbergu v nemeckých Krušných horách.