Čo keby ste dostali otázku, ktorý webový prehliadač chcete spustiť?

Aplikácia BrokenURL s inštaláciou priamo do systému zobrazí okno, v ktorom bude otázka na výber prehliadača. Funguje ako prostredník pred tým, než spustí uložený odkaz. Dá sa aplikovať na tie, čo máte uložené ako súbor v počítači. Nebude otravná pri spustení vášho obľúbeného prehliadača a keď do neho zadáte stránku, zobrazí ju.

Vhodné je to vtedy, keď sa rozhodujete, čo v ktorom prehliadači chcete vidieť. Nemusí ísť nutne iba o históriu a cookies, ktoré by sa v prehliadači ukladali ale aj o jeho nastavenia. Inak si nastavíte browser na pracovné a inak na súkromné účely, teda ak ich máte v systéme viac. Je to doplnok, ktorý môže byť užitočný. Na druhú stranu ale môže niekoho zdržovať, keďže každý dvojklik na súbor s internetovým odkazom bude treba potvrdiť na výber prehliadača.

Na to, aby BrokenURL fungoval správne, je potrebné ho nastaviť ako štandardný prehliadač. To spravíte cez okno Nastavenia – Aplikácie – Predvolené aplikácie. Potom sa každý url odkaz uložený ako súbor bude spúšťať cez tohto prostredníka.

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.