Ide o tlačiareň do podniku s potrebou pripravovať rôzne typy štítkov a potvrdení.

Takto by sa dala charakterizovať séria tlačiarní Brother TD-4T, medzi nimi aj model TD 4420TN, ktorý podporuje 4“ valčeky s papierom na termálnu tlač. Zariadenia tohto typu používajú priamu termálnu tlač alebo termálnu transferovú technológiu. Pri tejto tlači zostane informácia na papieri uchovaná viac ako pol roka. Ideálne tam, kde potrebujete zaistiť kvalitu aj dobrú čitateľnosť obsahu bez obáv z vyblednutia.

Malé rozmery zariadenia (204 × 280 × 178 mm) umožňujú prenášať zariadenie a zapojiť ho na mieste, kde je práve potrebné tlačiť. Jej miesto nemusí byť fixné aj vďaka možnosti zapojenia do LAN siete. Tento model sa dá pripojiť k počítaču aj cez USB kábel. Súčasťou voliteľnej výbavy je oddeľovač štítkov. Vyberať sa dá medzi čiastočným alebo úplným odstrihom. Niečo podobné ste určite videli pri kúpe lístkov v MHD alebo samoobslužnej pokladni. Tlačiareň štandardne obsahuje možnosť odtrhnutia štítka o ozubenú časť.

Zariadenie podporuje systém SAP a dodáva sa so softvérom, ktorý umožňuje navrhovanie vlastných štítkov, resp. tlačových výstupov. Ponúka obrovské možnosti, ktoré sú žiadané v rôznych profesiách a vytlačiť sa dá prakticky čokoľvek. Od rôznych typov čiarových kódov až po vlastné graficky-textové predlohy. Treba len počítať s maximálnou dĺžkou valca s papierom. Ten môže byť v prípade sérií až do 25 400 mm (TD-4420TN) alebo 11 430 mm (TD-4520TN). Softvér na manažment tlačiarní umožňuje hromadné nastavovanie zariadení. Maximálne rozlíšenie je do 203 dpi a rýchlosť tlače je 152 mm/s pri modeli TD-4420TN a 127 mm/s. pri modeli TD-4520TN.

Tlačiarne tohto typu sú vhodné na integráciu aj do starších systémov, a to vďaka podpore rôznych emulácií jazykov na tlač. Je tu vysoká možnosť prispôsobenia podľa toho, či chcete tlačiť z vlastných aplikácií alebo využiť hromadnú tlač napríklad z Excelu. Sú vhodné aj do prostredia, kde je potrebné jednoduchým spôsobom zmeniť parametre tlače pre rôzne produkty.

Cena: 505 eur

Zapožičal: Euro Data Distribution

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.