Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Brožúry patria medzi obľúbené reklamné materiály. Skvele sa hodia napríklad na ročenky, katalógy, knihy alebo cenníky. Ako vybrať väzbu brožúry, na čo sa zamerať pri jej tvorbe alebo akú zvoliť grafiku? Poradíme vám.

Akú vybrať väzbu brožúry?

Ako úplne prvé by ste si mali ujasniť, akú väzbu by mala mať brožúra. Konkrétny typ vyberajte podľa danej tlačoviny.

Najjednoduchším riešením sú zošívané brožúry bez obálky. V tomto type brožúr majú všetky listy rovnakú gramáž. Obálka je mäkká. Brožúra sa preto skvele hodí na cenník, návod, ročenku či spravodajcu.

Na firemné katalógy a časopisy je ideálnou voľbou zošívaná brožúra s obálkou. Tieto tlačoviny sú v chrbte spojené spinkami a majú zošitovú väzbu.

BrožúraZdroj: Point4me
Brožúra


Ak chcete, aby boli brožúry pevnejšie, siahnite po knižnej väzbe V2. Na tento typ väzby sa na vlepenie vnútorných listov používa tavné PUR lepidlo. Tlačoviny sú tak odolnejšie, obvykle mávajú 48 až 240 strán – táto väzba sa preto hodí na tlač kníh, obsiahlejších katalógov alebo učebníc.

Zabudnite na dlhé odstavce

Okrem väzby je dôležitý aj obsah brožúry. Pred tlačou brožúry zvážte, čo všetko by ste na tlačovine chceli mať napísané.

Pri tvorbe myslite na to, že potenciálni zákazníci nemajú obvykle veľa času na čítanie. Musíte ich preto zaujať na prvý pohľad. Namiesto dlhých odstavcov sa držte krátkych a stručných viet. Do brožúry radšej doplňte odkaz na webové stránky alebo sociálne siete, kde si potenciálni zákazníci môžu prečítať ďalšie informácie.

Aby bol text prehľadný použite odrážky. Dôležité informácie môžete zvýrazniť tučným písmom, prípadne kurzívou. Môžete sa pohrať aj s veľkosťou písma.

Pútavá grafika predáva

Grafika často rozhoduje o tom, či vaša brožúra upúta klientov. Pamätajte na to, že v jednoduchosti je krása. Namiesto ozdobných fontov radšej stavte na prehľadnú grafiku. Myslite však na to, aby boli brožúry dostatočne originálne a výrazné.

Nepodceňujte ani výber obálky. Napríklad v Point4me je tlač brožúry možná s matnou alebo lesklou obálkou. Každá z variantov má svoje výhody a nevýhody. Zatiaľ čo matná obálka netrpí odleskami a odtlačkami prstov, lesklý variant je zase odolnejší a perfektne na ňom vyniknú farby. Ak si nie ste istí, aký materiál vybrať, požiadajte tlačiareň o vzorkovník materiálov.

Čo by na brožúre nemalo chýbať?

Pútavými fotografiami, názornými ilustráciami a infografikou často predstavíte zákazníkom produkt viac než siahodlhými odstavcami.

Určite by ste nemali zabudnúť na základné informácie o produkte alebo o spoločnosti. Nemali by chýbať ani kontaktné údaje, ako sú napríklad telefónne číslo, e-mail, adresa, otváracie hodiny a podobne.

BrožúraZdroj: Point4me
Brožúra

Už na prvý pohľad by vždy malo byť jasné, o akú firmu ide. V brožúre by preto vždy malo byť logo.

Tlač brožúr – lacno, kvalitne a rýchlo

Hľadáte tlačiareň, ktorá vám brožúry vytlačí v perfektnej kvalite, za skvelú cenu a navyše aj rýchlo? Obráťte sa na tlačiareň Point4me. V online konfigurátore si navyše jednoducho spočítate približnú cenu vašej objednávky.

Značky: