Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Autá sú pre Lexus jednoznačne primálo. Japonská značka nedávno predstavila svoju prvú luxusnú jachtu a zdá sa, že to nebude všetko. Slová prezidenta materskej skupiny Toyota naznačujú, že v budúcnosti do ponuky môže pribudnúť aj lietadlo!  

Informácie o odvážnych plánoch japonského výrobcu sa šíria z amerického mesta Boca Raton  neďaleko Miami. Práve tam predstavil Lexus svoju prvú jachtu  LY 650. „Toyota je na ceste k transformácii z automobilovej spoločnosti na producenta rôznych foriem mobility. Pre posilnenie značky Lexus chceme byť na zemi, na mori aj na oblohe. Preto bol pre nás koncept vlastnej jachty taký dôležitý,” povedal pri tejto príležitosti prezident spoločnosti Akio Toyoda pre CarsGuide. Na otázku či to znamená, že Lexus má v úmysle vytvoriť aj vlastné lietadlo, odpovedal stručne: ,,Prosím sledujte, čo urobíme v tejto oblasti.”

Lietajúce objekty Toyoty a Lexusu

Toyota už pred niekoľkými rokmi investovala do projektu lietajúceho auta a v súčasnosti spolu s japonskou vesmírnou agentúrou pracuje na vesmírnom vozidle. Sesterská spoločnosť Lexus má zasa na konte levitujúci skateboard a projekty futuristických vesmírnych lodí, ktoré sa objavili vo filmoch Mesto tisícich planét alebo Muži v čiernom: International. Samozrejme, ťažko to nazvať skúsenosťou, ktorá vám umožní skonštruovať vlastné lietadlo. Je však jasné, že spoločnosť Lexus sa nebojí nových a neobvyklých výziev. Preto sa nápad s vytvorením lietadla zdá byť celkom reálny.

Luxusná jachta

Skutočnosťou je napokon aj jachta LY 650 Lexus. Loď bola navrhnutá v súlade s dizajnérskym jazykom L-finesse, známym z automobilov japonskej značky.  Jej vzhľadu preto nechýbajú predĺžené vodorovné línie a jasne vyznačené krivky.  Je dlhá takmer  20 a široká bezmála 6 metrov.  Luxusná jachta v trupe ukrýva tri spálne so šiestimi miestami na spanie a tri toalety.  Pri výrobe jachty podporila Lexus americká spoločnosť Marquis Yachts, ktorá sa už roky venuje výrobe jácht na objednávku. Je známa využívaním najnovších technológií a precíznou prácou skúsených remeselníkov, čím dokonale ladí s filozofiou spoločnosti Lexus.

Značky: