Začiatkom marca sa objavil prvý náhľad pre vývojárov systému Android P.

Vtedy sme mohli čiastočne získať predstavu o tom, čo má pre nás Google v blízkej budúcnosti prichystané. Teraz vďaka snímke, ktorá bola zdieľaná na blogu pre vývojárov, získavame prvý pohľad na navigačnú lištu Android P.

Bude navigačná lišta v Android P podporovať ovládanie gestami?

Všimnite si hodiny umiestnené naľavo a zaoblené rohy kontextového okna. Tieto prvky ste mohli vidieť už dávnejšie. Pri pohľade na spodnú časť screenshotu je vidieť novú navigačnú lištu.

V navigačnej lište bežne nájdeme ovládacie prvky domovského tlačidla, kroku späť a vyvolanie nedávnych aplikácií. V novej verzii Android sa domovské tlačidlo združilo spolu s tlačidlom nedávnych aplikácií do tlačidla v tvare pilulky. Tlačidlo krok späť ostalo dizajnovo v duchu starších verzií Android.

Hoci sa zatiaľ nepotvrdilo, že by spoločnosť Google prispôsobovala navigačnú lištu pre prácu s gestami, tak funkcia a dizajn tlačidiel tomu nasvedčujú. Podľa poskytnutých informácií multitasking vyvoláte posunom stredového tlačidla zo spodnej strany smerom hore. Tlačidlo krok späť by sa malo objavovať len v prípade pokiaľ jeho funkcia bude potrebná.

V týchto dňoch sa k nám dostáva pomerne veľa informácií ohľadom nového systému Android. Mohla by takto vyzerať budúcnosť navigačnej lišty? Možno áno. Všetko podstatné sa dozvieme čoskoro na akcii Google I / O, ktorá sa bude konať začiatkom mája.

zdroj: androidcentral

Prečítajte si aj:

Ako sa navonok prejavuje poškodený pevný disk?

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.