Budík, hlasový asistent, digitálne rádio, reproduktor k vášmu notebooku alebo mobilu alebo bezdrôtová nabíjačka smartfónov a iných zariadení. Toto je všetko v jednom a je koncipované ako všestranné zariadenie do vašej izby.

Citation Oasis v prvom rade vynikajúco hrá. Toto nie je „akože“ budík a „akože“ niečo s displejom. Je to prémiový produkt, ktorý sa hodí aj pre tých, čo hlasového asistenta nechcú používať. Môžete zapnúť súkromný režim a mikrofón vypnúť. Po celý čas budete na displeji vidieť, aký je jeho stav a či je mikrofón vypnutý.

Reproduktor sa dobre ovláda a všetko podstatné zobrazuje na displeji vpredu. Tlačidlom na zadnej strane nastavíte jas alebo podsvietenie displeja a tlačidiel úplne vypnete. V noci sa nemusíte obávať svetelného smogu. Jeho dizajn je oválny, no je širší ako vyšší. Typický dizajn príslušenstva, ktorý je vidno v lepších hoteloch. Horná strana je určená na nabíjanie cez bezdrôtový štandard Qi. Praktické – na displej telefónu budete stále vidieť a nemusíte ho z reproduktora dávať dole. Súprava podsvietených tlačidiel je určená na ovládanie rádia, hlasitosti alebo napríklad predvolieb rádia.

Harman/Kardon Citation Oasis

Harman/Kardon Citation Oasis, Zdroj: Harman/Kardon

Nechýba podpora AirPlay alebo Chromecast. Nastavenia zrealizujete napríklad cez aplikáciu Google Home. Pripojením do vašej Wi-Fi siete na ňom môžete prehrávať hudbu zo streamovacích služieb. Aplikácie ako Spotify ho následne nájdu vo vašej sieti a budete môcť púšťať hudbu týmto spôsobom. Okrem toho je tu stále možnosť pripojiť sa k reproduktoru cez Bluetooth alebo AUX kábel s 3,5 mm konektorom.

Z hľadiska zvuku si kupujete kvalitný reproduktor. To je vlastne najlepšie na celom komplete. Všetky funkcie, ktoré má, sú zastúpené presne v duchu značky. V skutočnosti je to jeden z najlepšie hrajúcich reproduktorov tohto štýlu.

Cena: 199 €

Zapožičal: www.jbl.sk

Harman/Kardon Citation Oasis

Harman/Kardon Citation Oasis, Zdroj: Harman/Kardon

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.