Predstaviteľ zastúpenia systému Android sa vyjadril k budúcim aktualizáciám.

Zdá sa vám, že nové verzie systému Android už neponúkajú množstvo nových a prelomových funkcií? Nie ste v tom určite sami. Zatiaľ čo staršie verzie systému pre smartfóny od spoločnosti Google prinášali každý rok nové funkcie a menili aj vzhľad používateľského prostredia, tak v prípade posledných verzií to tak nebolo. Android je jednoducho dostatočne vyspelý na to, aby konkuroval iným operačným systémom.

Čo však potrebuje ešte trochu doladiť, je stabilita a výkon systému, na čo poukázal aj Dave Burke, viceprezident pre inžinierstvo pre systém Android. Portál andro4all.com pritom prináša informácie o tom, kam budú smerovať ďalšie verzie Androidu a prečo sa už väčších nových funkcií používatelia nedočkajú.

Android sa sústredí najmä na kvalitu

Operačný systém Android dlhodobo pracuje na tom, aby svojim používateľom priniesol čo najlepší zážitok z používania. V minulosti to však bolo najmä prostredníctvom nových funkcií, ktoré systém neustále vylepšovali. Vývojári Androidu sa tak predbiehali so systémom iOS, pričom jeden systém ponúkal funkcie, ktoré druhý nie a naopak. Dnes už je to však takmer vyrovnané.

android 3D logoZdroj: 9To5Google
android 3D logo

V ďalších verziách sa má tak Android sústrediť najmä na kvalitu používania, pričom pôjde najmä o lepší výkon, stabilitu a spoľahlivosť systému. Nie vždy bol totiž systém od spoločnosti Google ideálny, čo si uvedomovali aj jeho používatelia. V budúcnosti by to ale malo byť lepšie a Google sa má sústrediť najmä na vylepšenia v tejto oblasti.

Vylepšenia Androidu 14 majú byť len začiatkom

V rámci systému Android 14 možno pozorovať viaceré vylepšenia, ktoré sa týmto smerom uberajú. Aj napriek tomu však práve táto verzia prináša aj iné možnosti ako napríklad tapety generované pomocou AI a rôzne možnosti úpravy zamknutej obrazovky. V prípade tohto systému má ísť ale o poslednú verziu, ktorá sa ubrala smerom nových funkcií. V budúcnosti má byť tak Android stabilnejší, lepší a používateľsky prívetivejší.

Zdroj: andro4all.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.