Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Servery bullion opäť prekonali rekordy vo výkonnosti.

Na základe medzinárodného porovnania organizácie Standard Performance Evaluation Cooperative (SPEC)* to prostredníctvom svojej technologickej značky Bull oznámila spoločnosť Atos, líder v oblasti digitálnych služieb. Porovnanie ukazuje, že high-endové enterprise servery bullion x86 dosahujú mimoriadne úrovne výkonu a tým pádom patria z hľadiska rýchlosti a pamäte k tým najvýkonnejším na svete. Pri hodnotení bola použitá konfigurácia so 16 soketmi.

Viac ako 100 miliónov koncových používateľov na celom svete

Servery Bullion využívajú podniky a štátne úrady najmä v krajinách Európy, Severnej Ameriky, Afriky a v Brazílii. Vďaka svojim jedinečným vlastnostiam tieto servery podporujú digitálnu transformáciu mnohých klientov; využíva ich trebárs fínska metropola Helsinki. Zjednodušujú aj celkovú prevádzku, napríklad v spoločnosti OPO Oeschger vo Švajčiarsku, kde zaručujú dodanie všetkých položiek uvedených v rozsiahlom katalógu spoločnosti do 24 hodín.

Bullion ponúka:

  • mimoriadnu operačnú pamäť až 24 TB (terabajtov), ktorá umožňuje aplikáciám využívajúcim big data pracovať v rámci pamäte a v reálnom čase; napríklad pri práci so systémom SAP HANA získal bullion certifikáciu pre objem dát v rozsahu 16TB;
  • významné zníženie celkových nákladov na vlastníctvo (TCO) infraštruktúry na prevádzku rozsiahlych databáz a virtualizovaných clusterov, pričom pri projektoch zameriavajúcich sa na konsolidáciu databáz je úspora až 35 %;
  • technologickú alternatívu systémov Sparc a HP-UX a to s nižšími nákladmi.

Toto ocenenie je pre našu skupinu skutočnou poctou. Znova vyzdvihuje technologické znalosti značky Bull v oblasti infraštruktúry. Výkon, ktorý bullion dosahuje, spolu s mimoriadnou kapacitou pamäte z neho robí server, s ktorým sa ostatné servery porovnávajú a prispieva k naplneniu nášho cieľa stať sa svetovým lídrom v oblasti big data i pri systéme SAP HANA,“ hovorí Emmanuel Le Roux, riaditeľ divízie Server & Appliances v spoločnosti Atos.

Atos posúva hranice a stanovuje vysoké štandardy

Servery bullion najnovšej generácie, čiže bullion S, vybavené 384 jadrami procesoru Intel Xeon (rad E7v4) a pamäťou RAM 4 TB, dosiahli podľa hodnotenia SPECInt_rate2006 najvyšší výkon v rozpätí 14100-13600. Tento nový špičkový výkon je dôkazom toho, že technologické špecifikácie zvolené pri týchto modulárnych a konzistentných serveroch s použitím 2 až 16 soketov majú svoj význam. Vysoká úroveň výkonu v spojení s novátorskou platformovou architektúrou s vysokou hustotou umožňuje všetkým prostrediam s výraznou pracovnou záťažou využívať celý rad systémov a doplnkov, ako je systém SAP HANA, ktorý má vedúce postavenie na trhu alebo najrôznejšie rozsiahle databázy a úložiská.

Značky: