Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Nadnárodná skupina Business Lease Group, komplexný poskytovateľ mobility a popredný hráč na poli operatívneho lízingu, má nové vedenie.

Výkonným riaditeľom skupiny sa stane Vincent Peeters, ktorý od roku 2015 až doteraz pôsobil na poste výkonného riaditeľa Business Lease Holandsko. Vo funkcii nahradí od 1. decembra 2016 doterajšieho šéfa Harma Nijlunsinga.

„Sme veľmi šťastní, že Vincent Peeters prijal post výkonného šéfa skupiny. Práve počas jeho pôsobenia spoločnosť Business Lease Holandsko potvrdila, že je schopná úspešne zvládnuť silný proces zmeny, okrem iného aj odštartovať operatívny lízing pre súkromné osoby – privatelease.com. Jeho novou úlohou bude zamerať sa na rýchlu expanziu inovácií služieb v rámci skupiny Business Lease,“ podotkol Paul Zekhuis, výkonný riaditeľ AutoBinck Group, pod ktorú skupina Business Lease patrí. Vincent Peeters preukázal schopnosť uskutočniť zmeny, ktoré umožnili Business Lease priniesť na trh riešenia mobility a zamerať sa na špecifické potreby zákazníkov v náročnom a dynamicky sa rozvíjajúcom prostredí.

Doterajší riaditeľ skupiny, Harm Nijlunsing sa po 11 rokoch pôsobenia na najvyššom poste rozhodol odovzdať funkciu, venovať sa súkromiu, najmä cestovaniu, a neskôr sa uchádzať o funkciu v dozorných radách, prípadne konzultačných spoločnostiach. „Sme Harmovi veľmi vďační za rozvoj a rozmach spoločnosti v Holandsku, v strednej a východnej Európe, ako aj za prípravu spoločnosti na digitálnu éru. Je nám veľmi ľúto, že sa rozhodol odísť, ale rešpektujeme to a prajeme mu do budúcnosti všetko dobré,“ poznamenal prezident skupiny Rolf Lauret. Práve Harm Nijlunsing sa zaslúžil o rozvoj Business Lease, z ktorej sa stala dynamická spoločnosť na pevných základoch.

Harm Nijlunsing ukončil pôsobenie v skupine už k 1. októbru. V medziobdobí do 1. decembra povedie skupinu terajší finančný riaditeľ Dick van der Vis.

Business Lease sa do roku 2018 chce stať najinovatívnejšou spoločnosť poskytujúcou mobilitu a operatívny lízing a upevniť silnú pozíciu v Holandsku, na Slovensku, v Českej republike, v Poľsku, Maďarsku a Rumunsku.