Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť už roky podporuje OZ a Spojenú školu internátnu v Levoči pre nevidiacich, ktorá funguje aj ako chránená dielňa. Tento rok spolu s partnermi pripravila netradičný darček k Vianociam.

Spojená škola internátna v Levoči pre slabozraké a nevidiace deti, ktorá funguje aj ako chránená dielňa, má 167 detí. Nielen so zrakovým, no často aj pridruženým mentálnym postihnutím. Učia sa tam a neraz aj bývajú deti od 3 do 20 rokov, no ako hovorí s neskrývanou láskou riaditeľka Šarlota Múdra, deti sú aj napriek postihnutiu veľkí bojovníci a starostlivosť o nich sa vypláca. „Z mnohých vyrastajú šikovní ľudia, úspešní napríklad aj v hudbe,“ konštatuje. Už roky túto školu podporuje spoločnosť Business Lease Slovakia, ktorá sa tento rok spolu s partnermi rozhodla pre splnenie tajných želaní nielen detí, ale aj školy.

Tajné želania

Tohtoročné Vianoce spoločnosti Business Lease Slovakia boli v mnohom netradičné. Nielen, že Vianoce odštartovala už počas dňa najvyššie položenými vianočnými trhmi na svojej terase, na ktorých privítala partnerov, klientov aj priateľov a dopriala im nádherný výhľad na mesto, ale večer sa tu za tónov hudby, spevu a moderátorského umenia speváka a herca Martina Madeja rozžiaril aj najvyššie položený vianočný stromček v Bratislave. A nechýbal ešte jeden, hoci menší, no dôležitejší stromček plný želaní. Naň pripli namiesto ozdôb tajné, hoci skromné túžby detí z levočskej školy a každý z hostí či domácich si mohol vybrať, aké želanie splní. „Som veľmi rada, že Business Lease  už niekoľko rokov podporuje tieto deti. No keď sme rozmýšľali, čo ešte navyše by sme mohli spraviť, rozhodli sme sa pre netradičný darček, ktorý však škola nevyhnutne potrebuje, aby sa mohla deťom aj naďalej s láskou venovať, no nebránili jej v tom prekážky v mobilite,“ podotkla výkonná riaditeľka Business Lease Lucia Čišková.

Nová mobilita

„Škola je síce v Levoči, ale veľa cestujeme po celom Slovensku. Chceme byť oporou rodičom z ktoréhokoľvek kúta Slovenska, ktorému sa takéto dieťatko narodí, a konzultovať s nimi, ako podchytiť jeho starostlivosť od raného veku. Tiež im chceme ukázať, že v nás majú skutočného partnera aj do budúcnosti. Precestujeme po Slovensku kilometre, takže pre našu prácu je nevyhnutné mať auto. To terajšie nám už doslúžilo a prostriedky na nové sme nemali. Sme preto nesmierne šťastní, že sme dostali takýto krásny vianočný darček od Business Lease Slovakia,“ s vďakou poznamenala Šarlota Múdra pri preberaní novej Škody Fabia. „Sme veľmi šťastní, že sme mohli aj takto pomôcť škole a že máme aj my skvelých partnerov, ktorý nám pri plnení tohto sna pomohli. Vozidlo pomôže škole byť plne mobilní, pričom celú starostlivosť o prevádzku zabezpečujeme a hradíme v rámci operatívneho lízingu my,“ podotkla Lucia Čišková. Partnermi krásneho darčeka sa stali spoločnosti Škoda Auto Slovensko, importér vozidiel ŠKODA, Mikona, ktorá novú Fabiu kompletne „obula“ na zimu aj leto, B&H Insurance s kompletným poistením vozidla, Karireal Slovakia, ktorý realizoval dodanie vozidla a odovzdal nám ho s plnou nádržou a spoločnosť Luskpress, ktorá partnersky zrealizovala krásny grafický návrh a polep vozidla. Business Lease po dobu 3 rokov zabezpečí kompletnú prevádzku a starostlivosť o vozidlo a na jej náklady pôjdu aj všetky mesačné platby za vozidlo. V neposlednom a veľmi dôležitom rade sú partnerom darčeka všetci klienti a obchodní partneri spoločnosti Business Lease, pretože spoločnosť sa tento rok rozhodla zrušiť vianočné darčeky a venovať tieto prostriedky pre školu v Levoči, pretože Vianoce nie sú o otvorení našich darov, ale o otvorení našich sŕdc.

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.