Kryptomeny ťaží kde čo, aj aplikácie pre macOS.

K zoznamu webov a aplikácií pre smartfóny sa pridala aj aplikácia pre klasické notebooky. Teda pre MacBooky a práve Calendar 2 sa tak pridala medzi tie kódy, ktoré ťažia kryptomenu. Resp. ťažila. Podľa najnovších správ bola aplikácia stiahnutá z Mac App Store. Zatiaľ však nie je známe, či ju stiahol priamo výrobca alebo Apple.

To, že ťažila kryptomenu Monero nebolo tajomstvo. Inak spoplatnená aplikácia za 17,99 USDročne mala priamo vstavanú možnosť nové biznis modelu. Stačil osi vybrať, že povolíte ťažbu kryptomeny a budete mať plnú funkcionalitu aplikácie zadarmo. Popravde, viac sa vám oplatí za ňu zaplatiť, ako ťažiť kryptomeny. To by malo negatívny dopad na spotrebu elektrickej energie, výkon notebooku a tiež spotrebu batérie.

Výrobca aplikácie Calendar 2 sa vyjadril, že funkciu „minovania“ odstránila najmä kvôli vysokému zaťaženiu na výkon CPU a tiež vysokú chybovosť v integrácii tejto súčasti. Je tiež zaujímavé, že práve výrobca hovorí o treťom dôvode – spotrebe elektrickej energie. Aj to je totiž dôvodom, prečo chcú aplikáciu v Mac App Store obnoviť.

Už ale bez možnosti voliteľnej ťažby kryptomeny. Nechce sa nám veriť, že pri implementácii tejto funkcii nemali potuchy o tom, ako proces funguje a že je náročný na elektrickú energiu.

Zdroj: MacRumors

Prečítajte si aj:

Opera prehliadač má vlastný prevodník pre kryptomenu

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.