Začiatkom tohto roka spoločnosť Opera oznámila, že aktualizuje svoj zabudovaný konvertor o kryptomeny, počnúc Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Bitcoin Cash (BCH) a Litecoin (LTC).

Táto funkcia je v prehliadači už niekoľko mesiacov, ale zdá sa, že zostala nepovšimnutá pre väčšinu krypto-nadšencov. Preto sme sa rozhodli, že si túto funkciu pripomenieme.

Samotný konvertor meny v podstate umožňuje konvertovať štandardné meny na BTC, BCH, ETH alebo LTC tým, že jednoducho zvýrazní pôvodnú sumu bez opustenia stránky, alebo využitia  konvertora tretích strán.

Používatelia Opery môžu túto funkciu povoliť podľa tohto návodu:

  • Prejdite na Jednoduché nastavenie
  • Vyberte sekciu Nastavenie prehliadača
  • Tu nájdete pole naľavo Prehliadač
  • Následne sa vyberie Používateľské rozhranie
  • Začiarknite políčkoPri výbere textu konvertovať menu na…“ a vyberte svoju hodnotu podľa vlastného výberu.
  • Hotovo!

Nástroj na prepočet meny má ďaleko od dokonalosti. Pre jednu z podmienok pre správne fungovanie musí byť splnená existencia značky meny kvôli detekcii (napríklad $ alebo €). To znamená, že kedykoľvek webové stránky znázorňujú peniaze s akronymami meny (napríklad USD alebo EUR), vstavaný menový prevod jednoducho nebude fungovať.

To prakticky znamená, že táto funkcia nepodporuje konverziu iných kryptomien . Zatiaľ čo vieme konvertovať fiat meny na preferované kryptomeny (ak je tam symbol meny na detekciu), nebude sa dať konvertovať z jednej kryptomeny do druhej.

Ďalším menším problémom je, že funkcia bude brať do úvahy len číslice. Nástroj stále funguje, ak zvýrazníte iba presné hodnoty, ale nebude sa to týkať slov ako „tisíc„, „milión“ a „miliárd.“ Napríklad , ak požiadate konvertor, aby vám ukázal cenu „31 miliónov dolárov“ v ETH, vyberie len časť „$ 31“.

Opera vyjadrila ochotu vyladiť svoj prehliadač. V skutočnosti sa spoločnosť zaoberala aj ochranou proti škodlivým útokom za účelom ťažby kryptomien s názvom NoCoin.

zdroj: thenextweb

Prečítajte si aj:

Bitcoin oslavuje. Prvý blok bol vyťažený presne pred deviatimi rokmi

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.