Zostávajú posledné necelé tri mesiace.

Spoločnosť Activision ukončí pôvodnú hru Call of Duty: Warzone, ktorá bola spustená v roku 2020, ako oznámila na jej oficiálnej stránke. Stane sa tak začiatkom jesene.

Medzičasom od vydania hry došlo k jej premenovaniu na Call of Duty: Warzone Caldera podľa poslednej dostupnej mapy a koncom roka 2022 dostala nasledovníka v podobe Call of Duty: Warzone 2.0.

Práve táto nová hra je dôvodom ukončenia pôvodnej, ku ktorému dôjde 21. septembra 2023. Hoci pri vydaní Warzone 2.0 spoločnosť Activision tvrdila, že pôvodný titul zostane hrateľný, nevydrží napokon ani celý rok, keďže „dvojka“ bola spustená 16. novembra 2022.

Mnohí hráči pritom oprávnene predpokladali, že prvý diel bude hrateľný ešte roky a teraz dávajú svoju nevôľu najavo napríklad v obchode Steam, kde prvá Warzone okamžite zožala negatívne hodnotenia.

Tie síce dostávala vo veľkej miere aj v minulosti, ale teraz sa hráči navyše sťažujú, že vydavateľovi ide len o peniaze a snaží sa hráčov donútiť k prechodu na nový titul. Vadí im tiež, že Activision neumožní prenos zakúpeného obsahu a neposkytne zaň ani žiadnu náhradu.

Vývojársky tím odôvodňuje ukončenie hry snahou sústrediť sa na nový titul, ako aj dokončením verzie pre smartfóny s názvom Call of Duty: Warzone Mobile. Tá by mala byť dostupná čoskoro.

Call of Duty: Warzone je free-to-play titul, teda sa dá hrať zadarmo, ale hráči si môžu dokupovať rôzny obsah, ktorý síce nevylepší ich postavu, ale poskytne jej unikátny vzhľad či rôzne doplnky. Ide o žáner battle royal, ktorý v roku 2017 spropagovala pôvodne hra PlayerUnknowns’s Battlegrounds (PUBG) a kde sa skupina hráčov navzájom pokúša eliminovať v postupne sa zmenšujúcej zóne. Víťazom je hráč, alebo tím, ktorý zostane posledný.

Zdroj: Callofduty.com

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.