Multifunkčné zariadenie má byť v prvom rade spoľahlivé to bez výnimky. Avšak v dnešnej dobe je dôležité, aby poskytlo tie správne funkcie vtedy, keď ich potrebujete.

Pozreli sme sa bližšie na možnosti tohto zariadenia a ukážeme vám, čo všetko sa dá nastaviť priamo na displeji zariadenia. Výrobca toto zariadenie navrhol tak, aby bolo pokiaľ možno čo najviac autonómne. Je to ideálne zariadenie do kancelárie, avšak dnes očakávate, že množstvo veci vybavíte takzvane za pochodu.

Nezáleží na tom či tlačíte alebo skenujete prostredníctvom mobilného telefónu alebo do mobilného telefónu, prípadne na to použijete klasický počítač. Mnohí používatelia chcú svoje úlohy skenovať priamo na flash disk alebo si ich poslať e mailom. Aj preto je zariadenie vybavené dotykovým displejom, ktoré poskytne kompletné nastavenie úloh priamo v jeho rozhraní. Na množstvo činností tak nebudete potrebovať ani počítač, ani smartfón so špecializovanou aplikáciou, hoci tá je dostupná.

canon i-sensys mf657cdw displejZdroj: TOUCHIT
Ponuka na hlavnej obrazovke

Kopírovanie

Multifunkčné zariadenie si kupujete nielen kvôli tomu, že okrem tlače umožňuje aj skenovanie. Stále je tu doba, kedy je kopírovanie jednou zo základných činností. Tu sa musíte spoľahnúť naozaj na rozhranie výrobcu a to ako ho navrhol a čo všetko vám dá k dispozícii. Je totiž veľmi jednoduché skopírovať strany tak povediac 1:1.

Niekedy však potrebujete skopírovať strany v odlišnej forme než v ich pôvodnej forme vloženej do kopírky, respektíve do skenera. Navyše je tu automatický podávač papierov. V rámci skenovania máte možnosť vytvoriť aj rôzne typy kópie na výstupe. Ide napríklad o možnosť potlačenia oboch strán jedného listu aj v prípade, že ste do kopírky vkladali listy potlačené len na jednej strane.

Tak napríklad tento detail vám už ušetrí množstvo papiera. Okrem toho je tu možnosť a farebného alebo čiernobieleho kopírovania. Nechýba ani funkcia na optickú úpravu veľkosti výslednej kópie. Napríklad môžete niekoľko strán umiestniť na 1 stranu. Stránky sa zmenšia a dokumenty budú stále dobre čitateľné. Nie všetky predlohy, ktoré vkladáte do skenera sú v optimálnej kvalite.

Môže ísť napríklad o staršie dokumenty. V prípade, že ich chcete skopírovať a uchovať ich na dlhšie obdobie, oceníte funkciu nastavenia sýtosti. Vďaka tomu sa dajú naskenovať aj vyblednuté dokumenty a vytlačiť ich tak, ako keby boli úplne nové.

Skenovanie

Toto je rovnako činnosť, ktorú považujeme za samozrejmosť a pravdepodobne nemá zmysel vysvetľovať základné záležitosti. Zariadenie má plochý aj priechodový skener. Vďaka podávaču môžete skenovať viacero predlôh naraz. Zaujímavosťou sú však doplnkové funkcie, napríklad skenovanie ID alebo iných predlôh. Sprievodca vám pomôže naskenovať obe strany jedného dokladu tak, aby ste ho mohli následne vytlačiť na 1 list papiera z 1 strany.

Podobne ako pri iných funkciách, aj tu si nastavujete pomer veľkosti, prípadne papiera alebo sýtosť. Niekedy sa môže stať, že sýtosť nebude dostatočná, najmä z dôvodu rôznych ochranných prvkoch na dokladoch. Jednoduché riešenie je to podobné ako pri kopírovaní. Aj tu máte možnosť korekcie sýtosti. V jednom kroku sa dajú naskenovať až 2 doklady.

Špecializované nastavenia

V rámci vzdialenej správy sa dá zariadenie nastaviť cez webový prehliadač tak, aby spĺňalo požiadavky vo vašej firme. To okrem iného zahŕňa aj rôzne upozornenia na email, prípadne základné definovanie emailových adries, aby sa dalo skenovať priamo do emailu. Súčasťou nastavení je okrem politiky používania aj možnosť definovať si vlastné rozmery papiera. To je ideálne, keď potrebujete potlačiť rôzne štítky alebo samolepky, prípadne pohľadnice, skrátka čokoľvek, než je štandardný rozmer.

canon i-sensys mf657cdw displejZdroj: TOUCHIT
Nastavenie vlastných rozmerov papiera

Najčastejšie spracovávané úlohy sa dajú umiestniť na displeji vo forme samostatnej ikony a na každú obrazovku sa zmestí celkovo až 8 položiek. Množstvo funkcií máte daných od výrobcu a rovnako nechýba ani možnosť zabezpečenej tlače. Dokumenty sa vytlačia až po zadaní PIN kódu na zariadení. Eliminuje sa riziko, že dokumenty zabudnete v tlačiarni a zostanú tam vytlačené a viditeľné pre iných používateľov.

canon i-sensys mf657cdw displejZdroj: TOUCHIT
Stav tonerov

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.