Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Canon Europe dnes získala od asociácie odborných časopisov zameraných na obrazovú a zvukovú techniku EISA päť prestížnych ocenení, ktoré potvrdzujú jej postavenie ako jedného z najvýznamnejších hráčov na trhu.

Ceny EISA 2019 pre objektívy radu RF a EF a telo EOS RP sú dôkazom špičkovej optickej a technickej kvality výrobkov značky Canon, ktorá vychádza z dlhoročnej tradície. Od uvedenia systému EOS R na trh v septembri 2018 posúva Canon hranice fotografickej techniky. Vyvíja telá a objektívy, ktoré rozširujú možnosti fotoamatérov rovnako ako profesionálnych fotografov – čo ocenila aj porota tohtoročných cien EISA.

Spoločnosť Canon získala tieto prestížne ocenenia

  • Fotoaparát Canon EOS RP získal ocenenie EISA 2019-2020 ako najvýhodnejšia kúpa v kategórii plnoformátových prístrojov
  • Objektív RF 28-70mm F 2L USM získal ocenenie EISA 2019-2020 v kategórii inovácie u objektívov
  • Objektív RF 50mm F 1.2L USM získal ocenenie EISA 2019-2020 v kategórii štandardných objektívov s pevným ohniskom
  • Objektív RF 24-105mm F 4L IS USM získal ocenenie EISA 2019-2020 v kategórii štandardných zoomových objektívov
  • Objektív EF 600mm f/4L IS III USM získal ocenenie EISA 2019-2020 v kategórii teleobjektívov s pevným ohniskom

Spoločnosť Canon už po desiatky rokov vlastnými zdrojmi vyvíja kľúčové prvky obrazovej techniky od tiel systémových kompaktov po objektívy radu EF. Na základe svojich odborných a technických znalostí vytvára inovatívne, oceňované produkty. Systém EOS R reaguje na podnety používateľov a spája to najlepšie z pôvodných produktov EOS spolu s najmodernejšími technológiami. Bajonet RF s krátkou vzdialenosťou od snímača a priemerom otvoru 54 mm dáva optickým konštruktérom spoločnosti Canon široké možnosti pri vývoji novej generácie objektívov – menších, s vysokou obrazovou kvalitou a špičkovými parametrami.

Na začiatku tohto roka spoločnosť Canon potvrdila, že systém EOS R plánuje dlhodobo rozvíjať. Zverejnila plán, podľa ktorého počas roka 2019 uvedie na trh šesť objektívov RF, a rad ďalej rozšíri v roku 2020. Nové objektívy budú predstavovať ďalšie vylepšenia systému EOS R, vrátane tichého, rýchleho a plynulého autofokusu a konštantnej svetelnosti. Canon sa sústredí na vývoj nových technológií a nástrojov, ktoré udávajú smer v oblasti obrazovej techniky – či už ide o rozvoj systému EOS R, zlepšovanie parametrov či vývoj všestranných produktov v celom spektre ponuky od plnoformátových bezzrkadloviek po DSLR.

„Spoločnosť Canon sa dlhodobo teší povesti výrobcu najlepších produktov v jednotlivých triedach, ktorá je založená na troch kľúčových komponentoch obrazovej techniky – objektívoch, snímačoch a procesoroch. Naše priekopnícke produkty tvoria ucelenú ponuku – od fotografie cez film po filmovú a televíznu techniku ​​– na čo sme nesmierne hrdí,“ hovorí Yuko Tanaka, riaditeľ produktového marketingu spoločnosti Canon Europe. „Našou snahou je neustále inovovať, vďaka čomu dosahujeme mimoriadnej kvality v oblasti optiky a naše produkty ovplyvňujú celosvetové štandardy vývoja objektívov. Ocenenia EISA potvrdzujú naše úsilie o maximálnu obrazovú kvalitu pre každého z našich zákazníkov. Nesmierne nás teší, že asociácia EISA ocenila kvality systému EOS R, tiel prístrojov i objektívov. Naše rozsiahle skúsenosti tvoria základ pre budúce inovácie v odbore.“

Canon plánuje naďalej investovať do úspešnej a obľúbenej platformy EOS a uviesť nové fotoaparáty a objektívy RF a EF, ktoré nastavia novú latku kvality obrazu, optických vlastností a výkonu, ktorý uspokojí stále náročnejšie požiadavky zákazníkov.

Asociácia EISA prostredníctvom poroty zloženej z uznávaných a všeobecne známych zástupcov 60 významných časopisov z 30 krajín sveta zameraných na spotrebnú elektroniku oceňuje produkty, ktoré spájajú najpokročilejšie technológie a najžiadanejšie funkcie. Odborná porota EISA produktom značky Canon udelila nasledujúce ocenenia:

Ocenenie EISA 2019-2020 – kategória štandardných objektívov s pevným ohniskom: Canon RF 50mm F1.2L USM

Canon RF 50mm F12L USM je štandardný svetelný objektív bez kompromisov, ktorý dokazuje potenciál nového bajonetu EOS RF. Objektív vyniká mimoriadne vysokou svetelnosťou f/1.2, vynikajúcou ostrosťou v celom rozsahu a atraktívnym bokehom vďaka desaťilamelovej clone. Praktický ovládací prstenec umožňuje ľahko nastavovať parametre pri fotografovaní. Špičkové optické prvky sú umiestnené v robustnej konštrukcii prispôsobené k intenzívnemu užívaniu aj v náročných podmienkach. Poskytujú úchvatné výsledky v rôznych žánroch – od portrétov po svadobnú fotografiu.

Ďalšie informácie nájdete tu: https://www.canon.sk/lenses/canon-rf-50mm-f-1-2l-usm-lens/

Ocenenie EISA 2019-2020 – kategória štandardných zoomových objektívov: Canon RF 24-105mm F4L IS USM

Tento vysoko kvalitný univerzálny zoomový objektív je skvelým spoločníkom pre bežné fotografovanie s novou radou plnoformátových bezzrkadlových prístrojov EOS R. Ponúka veľmi užitočný rozsah ohniskových vzdialeností pre celé spektrum žánrov – od širokouhlých záberov krajiny po krátke portrétne telefoto. Ponúka konzistentnú obrazovú kvalitu v celom ohniskovom rozsahu, pri všetkých clonách a ostriacich vzdialenostiach. Ostriací systém Canon Nano USM sa stará o tiché a presné automatické zaostrovanie pri statických snímkach aj pri natáčaní videa. Dopĺňa ho vysoko účinná optická stabilizácia obrazu, ktorá zabezpečuje ostrosť aj pri dlhých expozičných časoch. Univerzálnosť použitia podčiarkuje robustná konštrukcia utesnená proti prachu a vode.

Ďalšie informácie nájdete tu: https://www.canon.sk/lenses/canon-rf-24-105mm-f-4l-is-usm-lens/

Ocenenie EISA 2019-2020 – inovácie u objektívov: Canon RF 28-70mm F2L USM

Canon RF 28-70mm F2L USM je prvý štandardný zoomový objektív pre plnoformátové bezzrkadlovky s konštantnou svetelnosťou f/2 v celom ohniskovom rozsahu. To umožňuje fotografovi skrátiť hĺbku ostrosti do miery, aká bola predtým možná len pri objektívoch s pevným ohniskom, a použiť kratší čas aj za zlých svetelných podmienok. Obrazová kvalita a ostrosť je vynikajúcia v celom rozsahu ohniskových vzdialeností a motor typu USM zabezpečuje rýchle a spoľahlivé automatické ostrenie. Objektív je výstavnou ukážkou, čoho je možné dosiahnuť s bajonetom EOS R.

Ďalšie informácie nájdete tu: https://www.canon.sk/lenses/canon-rf-28-70mm-f-2l-usm-lens/

Ocenenie EISA 2019-2020 – najvýhodnejšia kúpa v kategórii plnoformátových prístrojov: Canon EOS RP

Canon EOS RP predstavuje cenovo dostupný vstupný model kategórie plnoformátových systémových kompaktov. Je vybavený snímačom s rozlíšením 26,2 milióna bodov a výkonným procesorom DIGIC 8, ktoré zabezpečujú špičkovú kvalitu obrazu. Ďalšou silnou stránkou prístroja je nesmierne citlivý hybridný systém automatického ostrenia sa 4779 bodmi, ktorý umožňuje spoľahlivo zaostriť aj pri extrémne nízkej hladine osvetlenia. Ľahké telo kompaktných rozmerov možno používať buď s vynikajúcimi novými objektívmi radu RF alebo so všetkými existujúcimi objektívmi EOS EF a EF-S v spojení s adaptérom Canon EF-EOS R. Prehľadnejšie rozmiestnenie ovládacích prvkov a plne otočný dotykový LCD displej prispievajú k jednoduchosti obsluhy.

Ďalšie informácie nájdete tu: https://www.canon.sk/cameras/eos-rp/

Ocenenie EISA 2019-2020 – kategória teleobjektívov s pevným ohniskom: Canon EF 600mm f/4L IS III USM

Podobne ako jeho menší súrodenec EF 400mm f/2.8L IS III USM využíva tento superteleobjektív úplne nové usporiadanie optických členov, vďaka ktorému dosahuje mimoriadnej kvality obrazu. Konštrukcia zo zliatiny horčíka a z titánu umožnila znížiť hmotnosť pri zachovaní vysokej mechanickej odolnosti a kvality spracovania. Ultrazvukový motor zabezpečuje extrémne rýchle automatické zaostrovanie a vstavaná stabilizácia obrazu umožňuje fotografovať z ruky s expozičným časom až o štyri stupne dlhšom ako za bežných okolností. Vďaka pevnému clonovému číslu f/4 je možné k objektívu pripojiť telekonvertor Canon Extender EF 2.0x III a dosiahnuť tak efektívnej ohniskovej vzdialenosti 1200 mm pri zachovaní funkcie automatického ostrenia.

Ďalšie informácie nájdete tu: https://www.canon.sk/lenses/ef-600mm-f-4l-is-iii-usm/

Oficiálne vyhlásenie cien EISA sa uskutoční 6. septembra 2019 v Berlíne.

Ďalšie informácie o cenách 2019 EISA Awards nájdete na stránkach: https://www.eisa.eu/