Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Canon Europe dnes predstavila objektív CJ17ex6.2B, ktorým reaguje na rastúce požiadavky produkcií pri prechode z HD na 4K. Univerzálny, kompaktný a ľahký objektív s vynikajúcimi optickými vlastnosťami určený pre 4K kamery so snímačom 2/3″ je najnovším prírastkom v rade televíznych objektívov Canon s premenlivou ohniskovou vzdialenosťou radu UHDgc. Objektív ponúka široký rozsah ohniskových vzdialeností počnúc širokým uhlom záberu a umožňuje filmovať s jedným objektívom v rôznych situáciách a z rôznych uhlov.

CJ17ex6.2B je ďalším prírastkom do radu už 18 broadcastových objektívov Canon pre rozlíšenie 4K, ktorý predstavuje najširšiu ponuku na trhu[1] a pokrýva široké spektrum potrieb profesionálnych kameramanov pri natáčaní čohokoľvek, a to od hromadných a športových podujatí, až po spravodajstvo a štúdiovú prácu.

Objektív pre rozlíšenie 4K vyhovuje profesionálnym štandardom

Rozlíšenie 4K sa síce rýchlo stáva normou, ale k optickej dokonalosti obrazu prispieva viac faktorov. Objektív CJ17ex6.2B nielen vychádza v ústrety dopytu po 4K, ale ponúkne aj špičkový optický štandard napr. minimalizuje závoje a odlesky, vďaka čomu sa dajú dosiahnuť lepšie výsledky pri širokom dynamickom rozsahu (HDR)[2]. Navyše je kompatibilný s funkciou korekcie chromatickej vady televíznej kamery založenej na širokom farebnom gamute BT.2020 (WCG)[3].

Objektív vo svojej unikátnej optickej zostave využíva prvky s extrémne nízkym rozptylom (UD)[4] a s ich pomocou účinne potláča chromatické aberácie a farebné aury. Výsledkom je vynikajúce podanie farieb, ostrosť a kontrast v celej ploche obrazu. Vďaka vynikajúcim optickým vlastnostiam a podpore HDR a WCG môžu profesionálni používatelia od tohto objektívu očakávať obraz vysokej kvality.

Flexibilita a všestrannosť pre každú situáciu

[1] Od 7. apríla 2021. Podľa výsledkov výskumu spoločnosti Canon

[2] Široký dynamický rozsah označuje techniku, ktorá zvyšuje kontrast medzi svetlými a tmavými hodnotami (dynamický rozsah) obrazu.

[3] Široký farebný gamut je technológia, ktorá rozširuje rozsah farieb, ktoré je možné na videozázname zachytiť. Aktuálne profesionálny štandard BT.709.

[4] Optický prvok vyrobený zo skla s mimoriadne nízkym rozptylom (UD).

Značky: