Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Po predchádzajúcom oznámení o vývoji počas konferencii ISE 2019 dnes spoločnosť Canon uviedla na trh laserový projektor XEED 4K6021Z s vysokým jasom a natívnym rozlíšením 4K, ktorý nadväzuje na úspešný model XEED 4K5020Z (uvedený na trh v decembri 2018).

Nový model projektora je ďalším prírastkom do širokej ponuky 4K riešení spoločnosti Canon. Výkonný prístroj vybavený dvoma rozhraniami Display Port podporuje kreatívne inštalácie a zjednodušuje zapojenie do existujúcej audiovizuálnej infraštruktúry. Kvôli úspore prevádzkových nákladov do 4K projekcie je model 4K6021Z koncipovaný ako hospodárny s minimálnou údržbou.

Popri nízkej hmotnosti sa projektor vyznačuje laserovou technológiou LCOS s mimoriadne vysokým farebným jasom až 6000 lúmenov, ktorá zabezpečuje špičkovú reprodukciu obrazu v rozlíšení 4K. Vďaka inovatívnej technológii LCOS s odrazovými doskami dosahuje projektor vysokej svetelnosti s takmer neznateľnými rozostupmi medzi obrazovými bodmi. Obraz je detailne prekreslený bez mriežkového efektu, čo je obzvlášť užitočné pre múzeá, dizajn a kreatívne inštalácie. Projektor XEED 4K6021Z podáva sýte, verné farby s 10-bitovou hĺbkou v systéme 4:4:4 vďaka zdvojenému rozhraniu Display Port pokrývajúcemu celý farebný priestor sRGB. Výsledkom je živý, mimoriadne kvalitný obraz.

S ohľadom na stúpajúce nároky koncových používateľov pracuje projektor 4K6021Z s natívnym rozlíšením 4K (4096 x 2160 bodov). Poskytuje ostrý obraz s dokonale čitateľným textom, ideálny pre vyššie školstvo, dizajn a zdravotnícke zariadenia. Zabezpečiť optickú kvalitu pomáha jednoduchý spigot čap, ktorý je kompatibilný so siedmimi výmennými objektívmi Canon, vrátane nedávno predstaveného štandardného zoomového objektívu RS-SL07RST 4K postaveného na špičkovej optike značky Canon zabezpečujúci minimálne skreslenie. Tento nový objektív ponúka motorom poháňaný 1,76x zoom a vertikálny náklon +/- 73%, čo umožňuje vysokú flexibilitu pri inštalácii.

Táto prezentácia vyžaduje JavaScript.

Laserový svetelný zdroj ponúka ešte viac možností zapojenia, najmä pri kreatívnych inštaláciách v stiesnených alebo inak náročných priestoroch – prístroj možno vďaka nemu orientovať úplne ľubovolne. Projektor 4K6021Z je vďaka rôznym možnostiam pripojenia vrátane dvoch rozhraní Display Port, HDMI a podpore HDR kompatibilný so širokým spektrom digitálnych videozariadení a počítačov. Začlenenie do existujúcej audiovizuálnej infraštruktúry je vďaka tomu ešte jednoduchšie.

Vzhľadom na rastúci dopyt po cenovo dostupnej projekcii v rozlíšení 4K sa prístroj 4K6021Z vyznačuje robustnou konštrukciou a trvanlivými materiálmi, aby investície do 4K v dlhodobom horizonte nestrácali na hodnote. Laserový svetelný zdroj vydrží až 40 000 hodín prevádzky bez údržby. Vzduchový filter je ľahko dostupný a namontovaný, čo zjednodušuje starostlivosť a minimalizuje dobu odstávok. Projektor patrí vo svojej triede k energeticky najúspornejším, a to ako v prevádzke, tak v pokojovom režime. Môže sa preto pochváliť nízkymi celkovými nákladmi na vlastníctvo. Aby zákazníci nemuseli mať obavy, výrobca poskytuje päťročnú záruku a bezplatnú službu zápožičky náhradného zariadenia druhý deň po ohlásení problému.

Značky: