Čistenie počítača cez CCleaner sa netýka len Windows ale aj macOS.

Web BetaNews priniesol informáciou o tom, že nová verzia prináša ešte lepšiu analýzu toho, čo sa zo systému môže bezpečne odstrániť. Použitie nástroja CCleaner samo o sebe nepredstavuje všeliek a jeho použitie by nemalo byť na dennej báze. Odstraňovanie informácií po aplikáciách môžete z času na čas urobiť, typicky raz za mesiac alebo viac mesiacov.

Nie je nutné to robiť každý deň. Aplikácie si svoje dáta vždy vytvoria znova a hoci ide o dočasné súbory, potrebuje ich. Ak aj priamo nie, vytvorí ich znova. Preto nemá zmysel program tohto typu používať denne. Je to zbytočné a miesto na disku neušetríte.

Kedy ho teda má zmysel používať? Práve v občasnom časovom intervale na odstránenie dát po aplikáciách, ktoré ste dlho nepoužili alebo ich odinštalovali. Toto ale asi nebude prípad platformy macOS, ktorá používa iný systém inštalácie a viac sa podobá na Android a iOS, než na Windows, v ktorom zostane množstvo nepotrebných súborov.

Program sa zameriava na čistenie po internetovom surfovaní. Tu viac ako ušetrenom mieste na disku hovoríme viac o ochrane súkromia. Rovnako v systéme Windows je dostupná verzia zadarmo a takisto platená verzia. V tomto prípade je hlavná výhoda najmä v automatizovanej činnosti a udržiavaní čistejšieho systému bez vášho zásahu.

Zdroj: BetaNews

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.