Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Najnovšia séria Galaxy Book3 ponúka skvelé notebooky všetkým používateľom produktov Samsung Galaxy, ktorí túžia po dokonalom prepojení rôznych prístrojov a taktiež po špičkovom výpočtovom výkone

Samsung dnes predstavila najnovšiu sériu špičkových notebookov Galaxy Book3. Patria do nej modely Galaxy Book3 Ultra, Book3 Pro 360 a Book3 Pro. Vlajková loď súčasnej ponuky, teda Galaxy Book3 Ultra, sa vyznačuje mimoriadne vysokým výpočtovým výkonom, model Galaxy Book3 Pro 360 v sebe vďaka flexibilnej konštrukcii a podpore dotykového pera spája funkcie dvoch zariadení súčasne a Galaxy Book3 Pro je zase tenký a ľahký prístroj určený hlavne pre mobilné využitie. Celá séria Galaxy Book3 je určená predovšetkým používateľom, ktorí túžia po skvelom výkone a dokonalom prepojení rôznych zariadení, ktoré podporuje produktivitu aj kreativitu. Nová séria notebookov Galaxy Book3 nebude dostupná v Českej republike ani na Slovensku.

„Čím ďalej viac ľudí používa na prácu aj ku kreatívnym činnostiam viac zariadení naraz. Vďaka otvorenému a výborne vyladenému ekosystému Galaxy to s našimi prístrojmi nie je žiadny problém,“ vyhlásil TM Roh, prezident a riaditeľ mobilnej divízie Samsung Electronics. „Najnovšia séria notebookov Galaxy Book3 do tohto prepojeného ekosystému výborne zapadá. Je šitá na mieru nadšeným produktívnym a kreatívnym používateľom prístrojov Galaxy, ktorí vyžadujú špičkový výkon a prepojené funkcie bez akýchkoľvek kompromisov.“

Najlepšie prepojené funkcie v doterajšej histórii série Galaxy

Prepojené funkcie notebookov série Galaxy Book3 sú intuitívne a na prvý pohľad zrozumiteľné, mnohé z nich používatelia dobre poznajú. Dvojica aplikácií Link to Windows / Microsoft Phone Link (v slovenčine Prepojenie s Windows)[1], teraz s novými funkciami pre mobilné využitie, umožňuje používateľom prepojiť notebook s telefónom v rámci jediného užívateľského prostredia. Jednou z noviniek v týchto aplikáciách je funkcia Recent Websites, teda nedávno otvorené webové stránky[2], ktoré si môžete zobraziť ako v telefóne, tak na notebooku a plynule medzi nimi prechádzať. V telefóne si tak môžete napríklad vyhľadať cenu letenky a vo Windows si ju potom kúpiť. Funkcia Instant Hotspot[3] zase jediným kliknutím umožňuje pripojenie k bezdrôtovým internetovým prípojným bodom.

Okrem toho si teraz môžu používatelia na rôznych prístrojoch zobraziť viac pracovných okien. Nástroj Samsung Multi Control[4] umožňuje ovládať notebook, tablet Galaxy Tab a teraz aj smartfón Galaxy pomocou klávesnice a trackpadu notebooku Galaxy Book3, takže môžete jednotlivé súbory kopírovať a prenášať medzi prístrojmi. Funkcia Second Screen[5] zase jediným kliknutím z tabletu urobí druhý monitor notebooku. A na jednotlivých zariadeniach je možné obsah nielen sledovať, ale aj vytvárať – používatelia sa môžu napríklad venovať pokročilým úpravám fotografií v aplikácii Expert RAW[6] na telefóne Galaxy, potom ich automaticky presunúť do notebooku a dokončiť úpravy v profesionálnom programe Adobe Lightroom[7].

Prechod na notebook zo série Galaxy Book3 je intuitívny, rýchly a bezproblémový. Stačí sa raz v notebooku prihlásiť k svojmu účtu Samsung a všetok obsah sa automaticky synchronizuje so službami Galaxy, ktoré využívate na iných zariadeniach – na to slúži funkcia Single Sign On[8]. Pomocou nástroja Samsung Pass[9] sa môžete prihlásiť aj na svoje obľúbené webové stránky. Jednoduchý je aj prenos všetkých dát a nastavení zo starého počítača s Windows – postará sa o to funkcia Galaxy Book Smart Switch[10]. A ak potrebujete pomoc s orientáciou v novom prístroji, pomôže aplikácia Galaxy Book Experience.

Výkon, ktorý presvedčí

Notebooky série Galaxy Book3 sa vyznačujú špičkovým výpočtovým výkonom – k nemu pomáha vylepšený procesor, grafická karta, displej a ďalšie komponenty. Galaxy Book3 Ultra je vybavený najnovším procesorom 13th Gen Intel® Core™ i9[11] a vďaka tomu je doposiaľ najrýchlejším modelom v rade. O grafiku profesionálnych kvalít sa stará karta NVIDIA® RTX Geforce™ 4070[12], ktorú ocenia kreatívni jedinci aj nadšení hráči. A v modeloch Galaxy Book3 Ultra a Pro For nájdeme po prvýkrát aj jedinečný displej Samsung Dynamic AMOLED 2X, známy z najlepších smartfónov Samsungu. Rozlíšenie 3K (2880 x 1800) znamená dych vyrážajúce zobrazenie detailov, adaptívna obnovovacia frekvencia 120 Hz je zase zárukou plynulého prekreslenia pohybu. Displej získal certifikáty VESA ClearMR a DisplayHDR TRUE BLACK 500 a taktiež atest SGS Eye Care Display, čo svedčí o dostatočnom obmedzení modrých vlnových dĺžok. Vďaka všetkým týmto vylepšeniam sa záujemcovia môžu tešiť na skvelú prácu aj pri náročných úlohách – obraz nestráca ostrosť ani farebnú vernosť ani v najdynamickejších scénach, hry sa nezadrhávajú. Na výber sú dve varianty so 14[13] a 16 palcami[14], v oboch prípadoch s pomerom strán 16:10.

Aj zvuk sa v modeloch Galaxy Book3 Ultra a Pro dočkal vylepšenia, čo sa výšok aj basov týka. K dispozícii sú duálne mikrofóny v štúdiovej kvalite a taktiež systém aktívneho tlmenia hluku s umelou inteligenciou, takže je váš hlas počuť naozaj bez problémov. V dobe stále častejších videohovorov používatelia navyše ocenia funkciu Studio Mode, ktorá vylepšuje vzhľad účastníka hovoru aj pozadia.

Ďalšie informácie o sérii Galaxy Book3: http://www.samsungmobilepress.com alebo http://www.samsung.com/global/galaxy.


[1] Používatelia musia pripojiť zariadenie Samsung Galaxy k PC s Windows pomocou aplikácie Link to Windows v telefóne a Váš telefón na PC a vykonať potrebné nastavenia (napr. prihlásenie k rovnakému účtu Microsoft). Aplikácia Link to Windows je súčasťou softvérovej výbavy niektorých zariadení Galaxy. Aplikácia Váš telefón vyžaduje Windows 10 alebo neskoršiu verziu. Zariadenie Samsung Galaxy by malo byť pripojené k rovnakej Wi-Fi sieti ako PC. Niektoré mobilné aplikácie zakazujú zobraziť obsah na externom zariadení. Niektoré funkcie sa u rôznych zariadení menia.

[2] Funkcia nedávno zobrazených webových stránok je k dispozícii len pri použití prehliadača Samsung Internet na smartfóne Samsung Galaxy s užívateľským rozhraním One UI 3.1.1 alebo neskorším (Samsung Galaxy S, Note, Fold, Z Flip) a počítača s operačným systémom Windows 10 20H1 alebo neskorším. Vyžaduje aktualizáciu na najnovšiu verziu aplikácií Váš telefón / Link to Windows / Samsung Internet.

[3] Funkcia „Instant Hotspot“ je k dispozícii len pri inteligentných telefónoch Samsung Galaxy s užívateľským rozhraním One UI 4.1.1 a počítačoch s Windows a Bluetooth s operačným systémom Windows 11 22H2 alebo neskorším. Vyžaduje aktualizáciu na najnovšiu verziu aplikácií Váš telefón / Link to Windows.

[4] Technológia Samsung Multi Control vyžaduje aktualizované telefóny s užívateľským rozhraním One UI 5.1, tablety s rozhraním One UI 4.1 alebo novším a funguje na modeloch Galaxy Book z modelového roku 2021 alebo neskôr so systémom Samsung Settings v1.5 (Intel) alebo Samsung Settings v3.3 (ARM). Pri niektorých modeloch je podpora funkcií obmedzená.

[5] Second Screen vyžaduje Galaxy Tab S7, S7+ a S7 FE s užívateľským rozhraním One UI 3.1 alebo novším, prípadne S8, S8+ alebo S8 Ultra. Vyžadujú sa počítače s technológiou Wireless Display a Windows 10 v.2004 alebo vyššie.

[6] Aplikáciu Expert RAW je nutné pred použitím zadarmo stiahnuť z obchodu Galaxy Store. Aplikácia Expert RAW je k dispozícii pre modely radu Galaxy S23 (S23 Ultra, S23+, S23), Z Fold4, Galaxy S22 (S22 Ultra/S22+/S22), Z Fold 3, S21 Ultra, S20 Ultra, Z Fold 2 a Note 20 Ultra. Pre automatický transfer fotografií je nutné na PC inštalovať program Quick Share a obe zariadenia sa musia prihlásiť do rovnakého účtu Samsung.)

[7] Na získanie dvojmesačnej bezplatnej skúšobnej verzie programu Adobe Lightroom for Samsung v hodnote 19,98 USD (ďalej len Ponuka) je potrebný funkčný platobný nástroj, zariadenie Samsung, účet Samsung a Adobe ID. Ponuku je nutné využiť do 10. februára 2024. Ponuka je neprenosná a nie je možné ju kombinovať s inými ponukami. Počet je obmedzený na 1 ponuku na osobu. Neplatí pre súčasných užívateľov platené verzie programu Lightroom. Neplatí, ak využitie Ponuky zakazuje alebo obmedzuje zákon. Pozri obchodné podmienky spoločnosti Adobe (https://www.adobe.com/legal/subscription-terms.html)

[8] Funkcia Single Sign-On funguje pri aplikáciách Quick Share, SmartThings, Bixby, Samsung Bluetooth Sync, Samsung Multi Control, Samsung Notes a Samsung Gallery.

[9] Samsung Pass vyžaduje modul TPM (Trusted Platform Module) 2.0 a vyššie, Windows 10 vo verzii 1903 a vyššie a Windows Hello. Zoznam podporovaných zariadení a prehliadačov sa môže meniť.

[10] Pre prenos dát cez Galaxy Book Smart Switch je nutné inštalovať Galaxy Book Smart Switch na všetky zariadenia. Oba počítače je nutné pripojiť k rovnakej sieti. Dostupnosť funkcie Galaxy Book Smart Switch závisí od operačného systému. Niektoré typy súborov nie je možné prenášať, v takom prípade o tom užívateľ dostane správu.

[11] Špecifikácia CPU závisí od modelu, krajiny či regiónu.

[12] Špecifikácia GPU závisí od modelu, krajiny či regiónu.

[13] Verzia s uhlopriečkou 14“ je k dispozícii len pri modeli Galaxy Book3 Pro. Dostupnosť sa na jednotlivých trhoch líši.

[14] Plocha displeja sa meria uhlopriečne ako plný obdĺžnik bez zaoblených rohov. Skutočná zobrazovacia plocha je vzhľadom k zaobleným rohom menšia.

[15] Presnosť údajov sa môže líšiť v závislosti od použitého typu merania. Výška sa môže líšiť v závislosti od výrobného procesu.

[16] Hmotnosť sa môže líšiť v závislosti od výrobného procesu.

[17] Dostupnosť závisí od regiónu a mobilného operátora. Užívateľská skúsenosť sa môže pri jednotlivých modeloch líšiť.

[18] 400 nit (typická hodnota), 500nit (HDR) – certifikát VESA HDR 500, len HDR obsah.

[19] Špecifikácia CPU závisí od modelu, krajiny či regiónu.

[20] Špecifikácia GPU závisí od modelu, krajiny či regiónu.

[21] Skutočná rýchlosť závisí od krajiny, mobilného operátora a používateľského prostredia. Dostupnosť Wi-Fi 6E závisí od verzie operačného systému, krajiny, miesta, sieťového prostredia a ďalších faktorov. Vyžaduje bezdrôtový Wi-Fi 6E router, ktorý sa predáva samostatne.

[22] Dostupnosť farebných variantov závisí od krajiny a predajcu.

Značky: