Populárny výrobca grafických kariet, PC zdrojov a PC komponentov zameraných na výkon predstavil na CES 2018 monštruózny zdroj.

EVGA SuperNOVA 2200 P2 je naozaj zaujímavý kúsok. Určený pre Európsky trh (americké 110V zásuvky by na toto nestačili), tento PC zdroj dokáže kontinuálne dodávať 2,2kW a zahreje sa pritom len na 50°C. Samozrejme, 2200 P2 je plne modulárny zdroj – nič iné by sme ani nečakali.

Vzhľadom na to, že drvivá väčšina používateľov aj hráčov si vystačí so zdrojmi do 750 W, je na mieste otázka pre koho je to vlastne určené. Existujú dve hlavné aktivity, kde používatelia takýto zdroj ocenia: extrémne taktovanie počítačov, a ťaženie kryptomeny.

Toto monštrum by malo pohodlne utiahnuť aj pol tucta kariet GTX 1080 Ti (prípadne aj viac menej „hladných“ grafických kariet), no s veľkým výkonom sa nepochybne spája aj veľká cena – či už nákupná alebo skrytá v účte za elektrinu. O triedu slabší model od EVGA, SuperNOVA 1600 T2, sa za veľkou mlákou predáva za 460 dolárov bez dane. Novinka bude nepochybne ešte drahšia.

Zdroj: Tom’s Hardware, PC Gamer

Cooler Master uvádza na trh zdroj MasterWatt Maker 1200 MIJ

Značky: