Spodné prádlo značky Spartan je vyrobené zo špeciálneho materiálu.

Zatiaľ neexistuje jednoznačný dôkaz, ktorý by potvrdil alebo vyvrátil škodlivosť žiarenia z mobilných telefónov. Americkí lekári v niektorých štátoch však aj napriek tomu odporúčajú, aby ste nenosili telefón vo vrecku nohavíc a obmedzili jeho používanie.

S prevenciou prichádza aj francúzska spoločnosť Spartan, ktorá na výstave CES v Las Vegas prezentovala svoje spodné prádlo. Špeciálne trenky by mali ochrániť vaše semenníky pred bezdrôtovým žiarením. Vďaka špeciálnemu materiálu by mali blokovať viac ako 99% žiarenia z telefónov a Wi-Fi sietí. Funkčnosť technológie potvrdili vedci z MET Laboratory v Baltimore.

Trenky Spartan využívajú tzv. WaveTech technológiu, ktorá kombinuje bavlnu so striebornými vláknami. Striebro funguje ako Faradayova klietka a blokuje spomenuté žiarenie. Aj napriek tomu si však trenky zachovávajú svoju elasticitu a sú príjemné a pohodlné na nosenie. Takisto sú anti-bakteriálne a môžete ich prať a umývať pri 30°. Nespôsobujú alergiu a bez problémov zvládnu aj kontrolu na letisku.

Spartan predáva trenky cez oficiálnu webovú stránku. K dispozícii sú v čiernej a modrej farbe a v rôznych veľkostiach. Ich cena začína na úrovni 42 eur za kus, k dispozícii sú aj cenovo výhodnejšie balenia viacerých kusov.

Zdroj: Spartan

Prečítajte si aj:

Kalifornia odporúča: Nenoste telefón vo vrecku nohavíc

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit