Senzor Monit sa pripevňuje na vonkajšiu stranu plienky.

Detská plienka pokiaľ je čistá, nepredstavuje žiadny problém. Horšie je to od momentu, kedy sa v nej objavia výlučky tráviacej sústavy. Rodičia sa musia s kontrolou a menením plienok vysporiadať najlepšie ako vedia a túto skúsenosť im chce juhokórejská spoločnosť aspoň o niečo spríjemniť a uľahčiť. Vďaka spoločnosti Monit, tak môžu byť aj obyčajné plienky smart.

V Monit vyrobili senzor s Bluetooth, ktorý sa pripája na vonkajšiu stranu detskej plienky. Snímač dokáže zistiť, či je v plienke „niečo navyše“ a ak tomu tak je, tak upozorní rodičov na vzniknutý stav. Už nebude potrebné vykonať pachový test plienky nosom. Hlavne muži ho znášajú pomerne ťažko.

Monit plienkový senzor nie je lacný. Cena sa pohybuje na úrovni 300 €

Pomocou senzora inteligentnej plienky sa môže znížiť aj výskyt vyrážok, prípadne infekcií močových ciest. Zozbierané dáta sa dajú použiť na sledovanie spotreby plienok, prípadne aj na sledovanie cyklov vyprázdňovania, ako aj spánku dieťaťa.

Monit smart monitor pre plienky, bol predstavený v Kórei a Japonsku už koncom roka 2018. Spoločnosť spolupracuje s Kimberly Clark, ktorá prinesie technológiu Monit aj do známych plienok Huggies v apríli tohto roka.

Zdroj: Cnet

Recenzia Xmarton: Aj bežné vozidlo môže byť smart

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.