Predstavil aj novú generáciu dostupných Android tabletov.

Acer prezentuje na výstave CES niekoľko zariadení. Okrem iného je to monitor Acer H7. Výrobca ho opisuje ako prvý monitor na svete s podporou konektora USB-C. K obrazovke tak môžete napr. pripojiť smartfón Liquid Jade Primo. V takomto prípade H7 zobrazuje obraz a smartfón takisto nabíja. Súčasťou výbavy sú aj 2 štandardné USB porty. Monitor bude dostupný v 25″ a 27″ verzii s rozlíšením 2560 × 1440. Vo výbave nechýba HDMI 2.0 a DisplayPort. Cena začína na úrovni 499 dolárov.

Všimnite si USB-C port

Všimnite si USB-C port

Acer si pripravil aj viacero zariadení s operačným systémom od Googlu. Najzaujímavejší je All-in-One počítač, ktorý využíva platformu Chrome OS. Nazýva sa Chromebase a dizajnom pripomína iMac. Zariadenie má 23,8-palcový dotykový Full HD IPS displej, procesor Intel Core a vo vybraných konfiguráciách až 8 GB RAM. Takáto výbava je pre systém Chrome OS hotový luxus.

chromebase_acer_ces_nowat

Na trh sa dostane aj nová generácia Chromebooku. Chromebook 11 má 11,6-palcový displej s rozlíšením 1366 × 768, 2 / 4 GB operačnej pamäte a 16 / 32 GB úložisko. Výdrž batérie je 9 hodín, vo výbave nechýbajú USB 2.0 a 3.0 porty a HDMI výstup. Chromebook 11 sa začne predávať vo februári. V Amerike začína cena na úrovni 179 dolárov, v Európe však zaplatíme za zariadenie od 329 EUR vyššie. Je teda možné, že najlacnejšie konfigurácie sa na náš trh nedostanú.

chromebook11_acer_ces_nowat

Acer takisto vyrobil novú generáciu 8-palcového tabletu Iconia One 8. Má modelové označenie B1-850, ponúkne 8-palcový HD displej, Android 5.1 a 9-hodinovú výdrž. Výrobca zvolil už tradične procesor od MediaTeku. Tablet má iba 1 GB operačnú pamäť a 16 GB úložisko. Je určený pre deti aj preto je v základnej výbave aplikácia Kids Center. Cena začína na úrovni 129 EUR.

acer_iconia8_b1_850_nowat

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit