BACtrack Skyn je inteligentný náramok, ktorého cieľom je zmeniť spôsob kontroly spotreby alkoholu. Namiesto bilancovania dôsledku sa zameriava na včasné odstránenie príčiny. 

Aj vy ste sa už prebudili ráno po prehýrenej noci s neznesiteľnou bolesťou hlavy prisahajúc si, že s alkoholom definitívne končíte? Keby ste si tak včera v pravom momente povedali „dosť“ a po zvyšok času pili len minerálku. Keby tak existoval dostatočne silný vnútorný hlas či nejaké zázračné zariadenie, ktoré by vás na takýto moment upozornilo…

Verte alebo nie, existuje. Teda, s tým vnútorným hlasom si budete musieť poradiť sami, ale jedna čerstvo predstavená novinka na tohtoročnom CES by ho mohla spoľahlivo nahradiť.

Reč je o inteligentnom náramku od americkej spoločnosti BACtrack, ktorá sa venuje výrobe tradičných aj inovatívnych alkohol testerov. Monitoring alkoholu v krvi posúva na vyšší level tým, že na rozdiel od bežných alkohol testerov, ktoré väčšina ľudí používa ráno po absolvovaní kultúrno spoločenského podujatia, vie ihneď upozorniť človeka na skutočnosť, že už by bolo fajn pribrzdiť.

Pomáha teda predchádzať opici a situáciám, kedy musíte čakať dlhé hodiny, aby ste si mohli legálne sadnúť za volant vášho auta. Znamená to, že musíte do náramku priebežne počas noci fúkať? Nie. Podstatou jeho fungovania je totiž zachytávanie mikroskopických molekúl alkoholu, respektíve etanolu, ktoré sú vylučované pokožkou, čiže monitoring tzv. transdermálneho objemu alkoholu.

Sme nadšení, že môžeme predstaviť túto prevratnú novinku v kontrole alkoholu, ktorá presne, jednoducho a v reálnom čase umožní ľuďom sledovať hladinu alkoholu v organizme. So vzrušením konečne verejne demonštrujeme tieto zariadenia, ktoré sme vyvíjali vyše dva roky„, uviedol CEO spoločnosti BACtrack, Keith Nothacker.

Nazbierané údaje sú ihneď (prípadne v pravidelných intervaloch – závisí od nastavenia) posielané prostredníctvom technológie Bluetooth do vášho smartfónu alebo smart hodiniek. V smartfóne musíte mať nainštalovanú aplikáciu BACtrack, ktorá dokáže zozbierané údaje spracovať a vyhodnotiť.

Aplikácia je bezplatne dostupná pre zariadenia s iOS. Pomocou nej si viete, okrem hladiny alkoholu, pozrieť aktuálny stav batérie, ktorú nabijete prostredníctvom micro USB. BACtrack Skyn však dokáže monitorovať aj rôzne iné fyziologické parametre a jeho tvorcovia ho preto odporúčajú aj pre použitie v zdravotníctve. Integráciou s aplikáciou Zdravie a následným vyhodnotením dát tak môžete uľahčiť vášmu lekárovi diagnostiku i prípadnú liečbu rozličných ochorení.

Značky: