Všetky SUHD televízory pre rok 2016 budú využívať technológiu IoT hub, a budú tak ponúkať pokročilé, intuitívne funkcie a bezproblémové pripojenie pre viac než
200 zariadení
.

Spoločnosť Samsung Electronics oznámila, že celý jej sortiment inteligentných televízorov pre rok 2016 bude pripravený pre nástup tzv. Internet vecí (Internet of Things – IoT) a bude využívať otvorenú platformu SmartThings. Tá používateľom umožňuje pripájať, spravovať a ovládať inteligentné zariadenia a služby IoT.

Samsung_IoT_TV_Main_nowatV kategórii inteligentných televízorov pre rok 2016 budú všetky SUHD TV Samsung využívať technológiu IoT hub, vďaka ktorej bude televízor fungovať ako riadiace centrum celej inteligentnej domácnosti. Samsung vyvinul svoju vlastnú technológiu IoT hub, ktorú prostredníctvom platformy SmartThings podporujú modely SUHD televízorov pre rok 2016.
IoT_TV_Main_1_nowat
SUHD televízory dokážu ovládať a pripojiť sa nielen s produktmi značky Samsung, ale aj viac ako 200 zariadeniami od ďalších výrobcov. Jedinou podmienkou je kompatibilita s technológiou SmartThings – môže sa jednať o osvetlenie a zámky v oknách či vo dverách, termostaty či kamery. Pre plnú podporu prepojenia so zariadeniami kompatibilnými s technológiou SmartThings je potrebný USB adaptér SmartThings Extend.

Jedinečnosť novo predstavovaných SUHD televízorov Samsung dokazuje aj to, že v rámci veľtrhu CES 2016 získal jeden z modelov (ktorý bude oficiálne predstavený na veľtrhu CES v Las Vegas 5. januára 2016) ocenenie za najlepšiu inováciu v kategórii technológií užívateľskej prístupnosti. Na každoročné podujatie späté s oceneniami CES za inovácie sa oceňuje vynikajúci dizajn a technické prevedenie spotrebiteľských technológií, pričom s víťaznými výrobkami sa budú môcť návštevníci veľtrhu CES zoznámiť v expozícii Innovation Awards Showcase.

Na veľtrhu CES 2016 predstaví Samsung budúcnosť televízorov a predvedie, ako sa inteligentné televízory Samsung môžu stať centrom stále sa rozširujúceho ekosystému internetu vecí.
„Modely inteligentných televízorov pre rok 2016 ponúknu spotrebiteľom nové možnosti, a upevnia tak vedúcu pozíciu spoločnosti Samsung ako prvého výrobcu, ktorý na trh uvedie televízory podporujúce technológie Internetu vecí,“ uviedol Hyun Suk Kim, prezident divízie Visual Display spoločnosti Samsung Electronics.
„Vďaka tomu, že inteligentné televízory Samsung podporujú technológiu SmartThings, získavame príležitosť osloviť milióny domácností,“ uviedol Alex Hawkinson, generálny riaditeľ a jeden zo zakladateľov spoločnosti SmartThings, a dodáva: „Využitie tejto technológie v súčasných zariadeniach používaných v domácnostiach je významným krokom vpred, ktorý každému uľahčí možnosť vyskúšať si výhody inteligentnej domácnosti.“
Technológia SmartThings umožňuje spotrebiteľom pristupovať ku všetkým inteligentným zariadeniam priamo z ich smartfónu a SUHD televízora, a zbaviť sa tak nutnosti ovládať ich prostredníctvom mnohých samostatných aplikácií.
Pomocou vonkajšej kamery pripojenej k inteligentnému televízoru Samsung môžu používatelia skontrolovať, či k nim prichádzajú hostia, a otvoriť im vstupné dvere priamo z pohodlia svojej pohovky. Priamo na televíznej obrazovke sa im tiež môžu zobrazovať upozornenia vysielané snímačmi pohybu v prípade, že je v okolí domu zaznamenaný pohyb, a poskytnúť tak obyvateľom väčší pocit pokoja a bezpečia, či už sú doma alebo mimo domácnosti.

Aplikácia SmartThings s názvom Cinema Mood umožňuje veľmi jednoducho vytvoriť dokonalé prostredie pre domáce kino. Prostredníctvom tejto aplikácie môžu spotrebitelia automaticky nastaviť všetko od osvetlenia v miestnosti po priestorový zvuk, a vytvoriť tak okamžite optimálne prostredie pre sledovanie filmov.

Technológiou SmartThings budú vybavené všetky modely SUHD televízorov pre rok 2016, avšak samotná technológia bude v televízoroch aktivovaná postupne v jednotlivých regiónoch s tým, ako bude spoločnosť SmartThings rozširovať dostupnosť svojej platformy.

 

Značky: