Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť UniControls, medzinárodné uznávaný dodávateľ riadiacich systémov a elektronických zariadení v oblastiach železničnej dopravy a priemyselného riadenia, podpísala rámcovú zmluvu na dodávky elektromerov pre rakúskeho železničného národného dopravcu ÖBB-Infrastruktur AG na obdobie 2017 – 2019.

Zároveň obidve firmy uzatvorili partnerskú dohodu definujúcu spoluprácu v oblasti dodávok elektromerov pre systém RAIL POWERBOX.

Obidve zmluvy povedú k posilneniu UniControls na trhu merania spotreby elektrickej energie dráhových vozidiel v európskom priestore,“ hovorí Antonín Felber, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ spoločnosti UniControls a.s.

UniControls je vôbec prvou firmou v ČR, ktorá s meraním trakčnej energie na hnacích dráhových vozidlách pre obchodné meranie začínala a to už v roku 2009. V októbri 2016 získala UniControls zákazku od SŽDC na dodávku meracích skríň pre mobilné meranie trakčnej energie elektrických lokomotív. Do tendru, ktorý vypísala SŽDC, sa Unicontrols prihlásila s novým rozvádzačom ELC-201/A so vstavaným elektromerom ELM-201. Táto, v poradí už druhá zákazka na dodávky meracích rozvádzačov pre SŽDC, s celkovým počtom 155 dodaných kusov posunie UniControls na poprednú pozíciu v dosadzovaní elektromerov na paluby vlakov na európskych železniciach.

Komplexné riadiace a komunikačné systémy skupiny UniControls používajú najmä výrobcovia dráhových vozidiel, železniční dopravcovia a priemyselné spoločnosti na Slovensku a v Čechách i mimo nich. Medzi významných zákazníkov na Slovensku patria eurostream (automatizácie tranzitnej sústavy plynu na Slovensku) alebo Železničná spoločnosť Slovensko. V Čechách to sú ČD, Metro/DPHMP (vlakový dispečing všetkých trás pražského metra), SŽDC i energetické spoločnosti ako napr. ČEZ (riadiaci systém elektrárne Počerady).

Medzi najvýznamnejších zahraničných zákazníkov patrí napríklad japonská spoločnosť Toyo Denki (dodávky nadradeného riadenia pre vozidlá metra v čínskom Chengdu), čínska dopravná univerzita v Daliane (metro v Číne, Turecku, Indii, Argentíne a po novom i v západoafrickej Ghane), francúzska spoločnosť Alstom, štátny dopravca vo Fínsku a mnoho ďalších. Spoločnosť UniControls rovnako uviedla do prevádzky komplexnú automatizáciu tranzitu plynu na Slovensku pre eustream.

Značky: